2 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej Sam!

    En bra sida för dig som vill bli gymnasielärare är http://www.fragasyv.se/info/vagen-till-lararexamen

    Det finns två olika vägar att gå i fall man vill bli lärare: att söka till lärarprogrammet eller att läsa tillräckligt antal högskolepoäng i de ämnena som man vill bli behörig att undervisa i, först - och söka KPU (kompletterande pedagogisk utbildning) sedan.
    Om man vill gå den "senare vägen" - gäller det att hitta en högskola/universitet som har examinationsrätt just i kombinationen Matematik & Teknik och som även erbjuder KPU i dessa ämnen.

    Följande högskolor/universitet har examenationsrätt både i Matematik och i Teknik: Chalmers tekniska högskola, Göteborgs universitet, Karlstads universitet, Kungl. Tekniska högskolan, Linköpings universitet, Luleå tekniska universitet, Uppsala universitet.

    På Göteborgs universitet http://utbildning.gu.se/kurser/kurs_information?courseId=LLTK90 finns det utbildning i Teknik på distans, men det verkar som att den vänder sig till lärare som undervisar i Teknik redan, utan att vara behöriga.
    Jag råder dig att kontakta Helena Mindedal, [email protected] Tel. 031-786 9143 för att få reda på var du kan läsa Teknik på distans utan att du redan arbetar som lärare.

    Karlstads Universitet har 5 årigt gymnasielärarprogrammet på distans - som inkluderar Teknik, läs mer här http://www.kau.se/utbildning/program/LAALP-TEGY

    Fler sidor som är bra att söka info- på i fall man vill bli lärare är:
    http://www.lararutbildningar.se
    http://studera.nu/valja-utbildning/lararutbildningar/amneslarare-pa-gymnasieskolan/

    Jag råder dig också ta kontakt med Studievägledare på lärarutbildningar på de högskolor/universitet som du vill studiers på för med information.

    Bästa hälsningar & lycka till!
    Anna
    Liselotte SYV på GymnasieGuiden
    Hej!

    Ämneslärare med inriktning mot gymnasieskolan läser två ämnen, 120 högskolepoäng och 90 högskolepoäng.

    Behörighet till utbildningen är: Grundläggande behörighet (som alltid krävs till alla högskoleutbildningar) + Matematik 4 (eller D) + Samhällskunskap 1b (eller A) + Engelska 6 (eller B).

    MVH
    Liselotte

    Liselotte

    Frågor och svar taggade med 'resursskola' (2 st.)

    • Maria

      Är det rätt att börja åk 9 ?

      Har en son som går på en resursskola. Han har nu slutat åk 8 och har F i 7 ämnen varav 2 är svenska och engelska. Hur kan det bli optimalt för honom nästa läsår med tanke på att han på sikt bör gå i ett gymnasium ? Skolan...

      Anna: : Hej Maria,jag föreslår att ni träffas: vårdnadshavare, rektor, kurator, SYV och skolsköterska + din sons klasslärare/mentor + kanske någon eller några andra lärare som känner... Läs hela svaret
    • Marie

      Vad är en resursskola?

      Hej! Vad är en resursskola (på gymnasienivå)? Och vad krävs för att komma in på en sådan? Min dotter är diagnostiserad med ADD och social fobi och vi letar olika alternativ för hennes gymnasiestudier.

      Mikael: : Hej,"Resursskola" -  är en term som kommunerna använder för de särskilda skolor som tar emot barn som av olika anledningar inte klarar av att studera i den ordinarie skolan. Resursskolan tar större... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga