1 Svar

    SYV-besökare SYV

    Hej, jag undrar exakt vad du menar med Akutsjukvårdare eller "utbildning inom akutsjukvård"?
    Inom akutsjukvård finns det många yrken och utbildningar, ex. en yrkeshögskoleutbildning till Specialistundersköterska inom akutsjukvård, se exempel på en sådan utbildning - utbildning/yrgo-hogre-yrkesutbildning-goteborg/specialistutbildad-underskoeterska-akutsjukvard

    men om du menar Ambulans-SJUKVÅRDARE - då tycker jag du bör söka och jag hoppas du kommer in; men det finns inga garantier; många söker och de mest kvalificerade väljs ut och får utbildningsplats.
    Det finns idag 3 st. yrkeshögskoleutbildningar till Ambulanssjukvårdare, och det finns 32 studieplatser på vardera utbildning i Kista och Malmö och 25 utbildningsplatser i Skövde... alltså sammanlagt 89 platser om året för hela Sverige, men de kan bli fler utbildningar eller nya starter på de "gamla utbildningar" eller utökning av antal studieplatser... beslut kommer under januari 2020; vi hoppas på fler yrkeshögskoleutbildningar framöver.

    Allmänt gäller: yrkeshögskola kan ta in obehöriga.
    Du ökar dina chanser att komma in om du skaffar dig den behörighet som anges under behörighetskraven.
    Tips/råd - sök till alla de olika yrkeshögskoleutbildninar (i alla städer). Sök även andra utbilnidngar samtidigt - både inom yrkeshögskola och inom andra utbildningsformer.

    En liten fundering: det kan vara lättare att komma in på sjuksköterskeprogrammet; i varje ambulans måste minst en legitimerad sjuksköterska åka med; det finns betydligt fler utbildningsplaser på sjuksköterskeprogrammen än på yrkeshögskoleutbildningar till ambulanssjukvårdare.
    för att öka chanserna att komma in på ambulanssjukvårdare - körkort och vårdutbidning samt längre erfarenhet inom sjukvård kan ge några "plus" i kanten...

    Frågor och svar taggade med 'avslag' (2 st.)

    • Studie och Yrkesvägledare

      Komvux - matte - svenska?

      Om man vill läsa på halvtid och söka csn på halvtid. Hur många kurser och hur lång tid tar det . Om man inte klarar det, vad händer då?

      Anna: : hej Monica!på gymnasienivå är heltidsstudier = 20poäng per vecka och halvtid, således, = 10 gymnasiala poäng per vecka. En normalstor gymnasiekurs (som är på 100poäng) läser man... Läs hela svaret
    • lisbeth

      För mycket ledigt?

      Hur mycket har man "rätt" att ta ledigt varje termin/år i skolan för att inte missa för mycket? Jag brukar knappt ta ledigt alls men skulle det vara för mycket att ta ledigt en vecka på en gång eller förlorar man för mycket på det?

      Daniel: : Hej Lisbeth,det är rektor på din skola som kan bevilja eller avslå ansökan om ledighet. Tanken är annars att man, förutom dagar då man är sjuk, går i skolan alla dagar utan någon... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga