E

    Jag har redan läst en matte 1 kurs och vill börja med matte 2b i ettan på gymnasiet. Jag har blivit antagen till ett gymnasium men vem ska jag kontakta för att få läsa den kursen istället? Jag förstår ju att jag antagligen inte kommer få så mycket undervisning av lärare där men jag vill ändå läsa den.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej!
    Det är på skolan Rektorn som är "ytterst ansvarig" och jag skulle tro att det är just till rektorn på din skola som du får rikta den frågan.
    Om schemat på din skola ser ut så här att någon annan klass läser matte 2 exakt på samma tider som din klass läser matte 1, ser jag ingen anledning till varför du inte skulle kunna läsa matte 2 med en annan klass. Men om ingen annan klass läser matte 2 samtidigt som din klass läser matte 1, skulle du kunnat ha "håltimme" men då måste någon klass läsa matte 2 på de tiderna då du inte har lektioner (t.ex om du skulle sluta kl.14.30 en viss dag och deras matte 2 lektion börjar 14.45 så läser du längre skoldag den dagen).
    Men i fall schemat ser ut på annat sätt, kan matteläraren låta dig läsa matte 2 när din klass läser matte 1 - om hen får "order" om det från rektorn.
    Har du A betyg i matte 1 som du fick på grundskolan? Om du har lägre betyget än A, så kanske skulle jag råda dig att läsa om matte 1 med din klass och sikta på A-betyget och du kan alltid bedriva självstudier (t.ex med hjälp av www.matteboken.se) för att sedan sikta på A-betyget även i matte 2.
    Vänligen och lycka till med dina studier!
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga