Micaela
    Som rubriken säger så undrar jag vad det är man jobbar mest med i dessa tre olika linjer, vad är grundämmnena? vad kan man jobba med efter att man gått någon av dessa linjer ? är det lika mycket plugg i alla tre linjer?

    1 Svar

    Lena SYV på GymnasieGuiden
    Hejsan, det allra bästa är om du går igenom programmen och kollar på deras kurser så ser du exakt vad man pluggar på de olika programmen och vilka ämnesområden som förekommer - här kan du läsa mer http://www.utbildningsinfo.se/gymnasieskola/2.277 ...Till höger kan du klicka på Programstruktur och ladda ner kursplaner.

    Efter främst Samhällsvetenskapliga och Ekonomiprogrammet på gymnasiet, kan du t.ex läsa till yrken som jurist, psykolog, lärare, polis, lärare, journalist, ekonom,eller fortsätta läsa kurser inom ämnesområden som språk, historia och samhällsvetenskap, ekonomi. Naturvetenskapliga programmet riktar sig mer mot medicin, biologi, fysik, kemi på högskolan med yrkesutgångar som läkare, veterinär, tandläkare, apotekare och forskare inom olika no-ämnen. Utgå från vad du själv skulle vilja plugga och ta hjälp av söksidor som dessa;

    http://www.studentum.se/

    http://allastudier.se/utbildningar/

    https://www.yrkeshogskolan.se/ - Yrkeshögskolan innehåller också en massa kul mer praktiska utbildningar som mer siktar på ett konkret jobb efter utbildningen. Kan vara värt och kolla här också.

    http://www.folkhogskola.nu/ - även inom Folkhögskola kan det finnas många intressanta utbildningar utifrån ett Samhällsvetenskapligt program.

    /Lena, Syv

    Frågor och svar taggade med 'framtida planer' (1 st.)

    • Samuel

      Utländska betyg?

      Hej, jag har studerat gymnasiet i sverige fick godkänt i allt förutom matematik 2 samt 3, jag bodde i rumänien ett tag och har fått betyg mattekurserna, kan jag använda de istället för mina f i mina svenska betyg?

      Liselotte: : Hej Samuel!Det är bra att du pluggat matte och fick betygen, även om jag måste svara att du inte kan ta in de betygen i en gymnasieexamen från en svensk gymnasieskola. Du känner till innehåll i kurserna... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga