Ida

    Hej! Jag har planerat att läsa fristående kurser för att bli civilekonom, delvis för att jag vill kunna studera en del av utbildningen på distans och en del på universitet. Vilka kurser mer exakt behöver jag läsa för att bli civilekonom? Samt hur många HP är helt frivilliga kurser? Finns det någon begränsning på i vilken ordning jag behöver läsa kurserna?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Ida!
    Civilekonom blir man med yrkesexamen från civilekonomprogrammet som är ett 4-årigt program på de svenska lärosätena. Eftersom det är en Yrkesexamen, så går det inte att få samma utbildning genom fristående kurser. Alla kurser som du i så fall skulle behöva finns inte (ges inte) som fristående, utan endast inom civilekonomprogrammet. Det är i alla fall den information som jag, som är en allmän studievägledare, ej expert på just civilekonom-frågorna, har. Fråga gärna studievägledare på de institutioner där civilekonomprogrammet ges. Om du där får ett annat svar än det jag ger dig nu, hör gärna av dig i så fall. Reglerna kan förändras över tid. Men jag är ganska saker på att du får där samma svar som jag ger dig nu.

    Frågor och svar taggade med 'andra ämnen' (1 st.)

    • Jonathan

      Kan jag plugga andra ämnen?

      Hej. Jag har inte godkänt betyg inom Ma3c, Svenska 3, Religion 1 och Historia 1 och har då inte fått någon gymnasieexamen. Jag undrar om jag måste gå just dessa för att få en examen eller om jag kan gå andra kurser? Undrar också om jag kan gå ma3b istället för ma3c?

      Anna: : Hej Jonathan, godkänt betyg i Svenska 3 (eller Svenska som andraspråk 3) krävs för att få Grundläggande behörighet till högskolestudier; och man kan inte få examensbevis från... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga