1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    hej H, jag tror inte det finns ngn sådan sammanställning. Om du hittar får du gärna tipsa oss här på fråga SYV. 
    För det första så finns det eftergymnasiala utbildningar även i andra skolformer än högskola-universitet, t.ex inom yrkeshögskola: www.yhguiden.se och jag känner inte ngn yh-utbildning som skulle  kräva fysik2. 
    De utbildningar - i Sverige - som kräver Fysik2 är:
    läkarprogrammet, tandläkarprogrammet, veterinärprogrammet, marinbiologiprogrammet, högskole- och civilingenjörsprogrammen + finns ett antal kandidatprogram inom fysik, i första hand, men kan också finnas inom kemi och matematik som kan för särskild behörighet kräva fysik2. Behörighetskraven kan också förändras, ex. för några få år sedan krävde utbildning till Optiker på ett av lärosätena bl.a godkänt betyg i fysik2, men inte samma utb. på ett annat lärosäte - sedan blev den en förändring och ingen utbildning till optiker kräver nu fysik2 (uppgift från januari 2021).

    Frågor och svar taggade med 'avslag' (2 st.)

    • Studie och Yrkesvägledare

      Komvux - matte - svenska?

      Om man vill läsa på halvtid och söka csn på halvtid. Hur många kurser och hur lång tid tar det . Om man inte klarar det, vad händer då?

      Anna: : hej Monica!på gymnasienivå är heltidsstudier = 20poäng per vecka och halvtid, således, = 10 gymnasiala poäng per vecka. En normalstor gymnasiekurs (som är på 100poäng) läser man... Läs hela svaret
    • lisbeth

      För mycket ledigt?

      Hur mycket har man "rätt" att ta ledigt varje termin/år i skolan för att inte missa för mycket? Jag brukar knappt ta ledigt alls men skulle det vara för mycket att ta ledigt en vecka på en gång eller förlorar man för mycket på det?

      Daniel: : Hej Lisbeth,det är rektor på din skola som kan bevilja eller avslå ansökan om ledighet. Tanken är annars att man, förutom dagar då man är sjuk, går i skolan alla dagar utan någon... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga