Ella
    Vilken gymnasie kurs väljer man för att senare jobba med att fixa bröllop och så?

    2 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV
    Hej Deena,
    oftast måste man bli Egen företagare http://www.framtid.se/profession/egen-foretagare/
    för att jobba med att fixa bröllop (om du menar "wedding- planner" eller bröllopskoordinator, som det heter på svenska).
    Det finns inga krav för att bröllopsplanerare skall ha en viss utbildning. Det är dock fördelaktigt att ha utbildning inom t.ex. hotell, restaurang eller turism management.
    Se exempel på utbildningar här http://www.yhguiden.se/resultat?Category.id=&Municipality.county=&Education.text=Hotel+Manage&Education.rate=&Education.studyform=&Education.range=&Education.length=&Education.available_slots=0

    Gymnasieprogram som rekommenderas i första hand är Restaurang&Livsmedelsprogrammet; Hotell&Turism; Handel&Administration eller Ekonomiprogrammet men man kan egentligen gå ett valfritt gymnasieprogram för att bli Bröllopsplanerare i framtiden.

    Om man vill satsa på att bli Bröllopskoordinator (eller bröllop samordnare/planerare) så gäller det att vara mycket kreativ, ha god organisationsförmåga och så måste man också vara stresstålig, men det allra viktigaste är kanske att bröllopskoordinator kan skapa trygghet hos kunden.


    Mvh Milla Syv
    Studie- och yrkesvägledare
    • : Så, hur går jag tillväga efter gymnasiet efter att jag läst ekonomi programmet?
    • Mikael : Jag kommer att ge dig ett nytt svar nu, läs inom kort.
    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hejsan, läs på http://www.framtid.se/profession/brollopskoordinator/ om yrket Bröllopskoordinator/samordnare/planerare.
    Det finns inte några formella krav på bröllopsfixare. Man startar eget, hittar egna kunder och "kör på".
    Formellt sett, så krävs det inte någon gymnasieutbildning heller.
    Men i praktiken kan det vara svårt att bli framgångsrik i fall man inte har kunskaper om hur man planerar, organiserar, budgeterar. Det finns exempel när lärare efter några år i yrket blev bröllopsfixare. Andra yrkeskategorier som satsar på att bli det är kock, florist, manager inom turism. Vilken utbildning man har är av mindre betydelse. Det som är viktigast - stort intresse & personliga egenskaper.

    Jag tycker att en framkomlig väg skulle kunna vara att söka praktikplats hos någon som redan arbetar som bröllopsfixare, då får man se på plats & känna på och lära sig vad yrket går ut på. Min personliga åsikt är att för att lyckas som bröllopskoordinator, så måste man framförallt vara en duktig säljare - man måste sälja sina tjänster till kunder.

    Mvh Mikael Syv



    Hej igen,
    http://brollopskoordinator.se/kontakt/ kan du fylla i kontaktformulär och blir kontaktad ang. bröllopsplanerare.
    Se också på http://www.brollopsagenturen.se/om_oss.htm
    http://www.fafe.se/about.php
    och på http://www.beautyandsoulgoteborg.se/text2_27.html

    Mvh Mikael SYV
    • : Tack för ditt svar! Hur kan man komma i kontakt med folk som är bröllops planerare? Jag har jättesvårt för att hitta sånt när jag söker på Google osv för att det oftast kommer falska annonser. Bor i Göteborg och jag har nu till höstas valt ekonomi juridik som gymnasieval men gillar ändå det med wedding planner och tycker att det låter jättekul att planera hur en bröllop ska se ut, vilken lokal den ska vara på osv.
    • Mikael : Jag skriver ett utökat svar till dig nu.
    • : Kan man kontakta dom även fast jag är 16?
    • Mikael : Ja, kontakta dem och fråga om du kan gå på praktik under sommarlovet t.ex. Du kan prova söka sommarjobb hos dem... som "hjälpreda" - göra allt vid behov. Vet ej om det är realistiskt att tro att de kan erbjuda sommarjobb eller extra jobb men du får alltid fråga. Frågar man inte - får man inget svar! *L* :-)
    • : Jag hoppas verkligen det då jag har ändå ganska bra referenser då jag jobbar nämligen just nu på en utav Göteborgs kända hotell och även är med på Team Göteborg/Göteborg & Co och jobbar som volontär & avlönande jobb ibland. :)
    • Milla : Mycket duktigt av dig att du jobbar! Det är en mycket bra merit! Vi önskar dig stort lycka till med jobbet och med studierna! Milla SYV *L* ;-)
    Läs alla kommentarer

    Frågor och svar taggade med 'tyska 5' (3 st.)

    • Alice

      Börjar man alltid läsa språk i 2:an på Teknikprogrammet på gymnasiet?

      Hej! Jag undrar om man alltid börjar med språk i 2:an på teknikprogrammet eftersom det inte är obligatoriskt. Kan man gå någon kurs utanför skolan eftersom jag tänkte börja med Tyska 3 så att man kan repetera på något sätt? Och kommer man ha chans att läsa Tyska 5 om man börjar i 2:an?

      Julia: : Hej Alice!i Teknikprogrammet ingår inte moderna språk. Vissa gymnasieskolor kan erbjuda läsa mod.språk i alla fall, men det är väldigt olika vilka... Läs hela svaret
    • Sabrina

      Att läsa mer än 2500 poäng?

      Hej! Jag valde att läsa matte 5 som individuellt val i trean. Jag har dock insett att jag inte kan räkna med så höga betyg i den kursen. Vill därför sätta den som en utökad kurs och ha tyska 5 som individuellt val istället. Jag känner att jag heller vill läsa tyska 5 eftersom jag anser att det...

      Milla : : Hej Sabrina! Att läsa utökade kurser är ett Undantag, som beviljas av Rektorn. Vilka kurser som din skola (SYV och Rektorn) sätter som "utökade" i ditt Examensbevis - bör enligt reglerna,... Läs hela svaret
    • zahra

      Komvux eller basår?

      Hej! Går andra året i gymnasiet. Det är så att jag kommer byta från samhälle till beteende nästa termin, tyvärr kommer många inte välja tyska steg 5, det jag undrar då kan jag plugga det i basår? vill helst inte behöva plugga i komvux.

      Anna: : Hej Zahra! Maximalt antal meritpoäng inom Moderna språk uppnår du genom godkända betyg i Tyska 3 och 4. Du får inte mer merit än 1.5 inom Moderna språk. Läs om meritpoäng på den... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga