Anna 21 år
  Jag har en fråga.
  Jag är en tjej som börjar 9:an till hösten och jag har inte en aning om vad jag ska gå för linje på gymnasiet.
  Jag vet inte vad jag vill jobba med.
  Det ända jag vet är att jag inte gillar språk. Jag är bra på fysik och teknik men roligast är att jobba praktiskt. Inte estet.
  Jag bor på en gård där vi driver lite skogsbruk och fastigheter. Där jag brukar hjälpa till.
  Så någon linje som kan passa ?
  • Skogsbruk är en linje på naturbruksprogrammet, om du gillar det.:) Annars borde du kolla på yrkesprogram i din stil typ, VVS och fastighet, el och energi, hantverk?... Praktisk teknik ändå.

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Anna!

  Bra kommentar från Rebecca fick du. Om inriktningen SKOG på Naturbruksprogrammet kan du läsa här http://www.gymnasieguiden.se/program/NB/skog

  Läs i skolans presentation http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/stora-segerstad-och-varnamo-naturbruksgymnasium en skola, som har den inriktningen & som jag tror, finns nära dig.
  Annars så ser du alla gymnasiskolornas presentationer på www.gymnasieguiden.se


  Du kan göra intressetest på http://www.gymnasieguiden.se/testet och råder dig även gå på öppna hus och gymnasiemässor.

  Det finns 12 yrkesprogram (du skriver att du vill helst syssla med något praktiskt) och du kan läsa om dem alla på http://www.gymnasieguiden.se/informeras - där det finns även mycket annan bra info om t.ex. vilken behörighet som varje program kräver, t.ex.

  Det är mycket bra att du är ute i god tid med gymnasievalet. Då hinner du läsa på ganska ordentligt om alla program, inriktningar och skolor som finns på pendlingsavstånd från dig. Vi sammanställde info om vilka gymnasieskolor man "får söka till" på http://www.fragasyv.se/info/vilka-gymnasiala-utbildningar-kan-soka-till (skriver "får söka till" i "..." eftersom man får söka till vilken skola som helst men det är lite olika villkor som är bra att känna till).

  Önskar dig lycka till! Återkom gärna längre fram & berätta hur det går med ditt gymnasieval.
  Vi finns här för att underlätta för dig.
  ANNA

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga