Alina

    Vilken gymnasiemerit behöver man för att komma in till bildlärarutbildningen i universitet?

    • Anna : På vilka orter kan du (vill du) läsa på universitetet?
    • : Hej. Stockholm tänkte jag. Har inte bestämt än vart jag vill gå, vill bara få veta ungefär vilken merit man måste ha.
    • Julia :

      På Konstfack i Stockholm behöver man få Arbetsprover Godkända och i så fall kunde man tidigare komma in med meritvärde på mellan 13.00 och 14.00 - enligt svar vi fick från Konstfack. Hitta de utbildningar som du vill komma in på och det är då möjigt att se var antagningsgränsen gick förut (behöver dock inte vara likadant framöver), men tänk på att det kan krävas godkända arbetsprover och om man får VG på arbetsproverna kan man i så fall troligtvis komma även med lite lägre betyg. Läs gärna Annas svar, nedan.

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej, du frågar om antagningsgränser till "bildlärarutbildningen i universitet" men det är omöjligt att ge ett kort svar, för att det finns många olika program som inkluderar bli "lärare i bild", t.ex utbildningar på Konstfack eller utbildningar till Kulturskolepedagog/bild-och-formLärare på "mellanstadiet", inr.Bild och Lärare i fritidshem, bild.

    Till ex. utbildningar till bildlärare på Konstfack kräver även godkända arbetsprover och om man får VG (väl-godkänt, alltså högre än bara G, godkänt) på konstnärlig arbetsprov, då prövas man i en mer gynnsam urvalsgrupp där man kan komma in med lägre meritvärde, än annars ger plats på utbildningen.

    Hänvisningar/lästips:
    konstfack.se/sv/Utbildning/Lararutbildning
    Framtid.se/yrke/bildlarare

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga