said
    Hej!
    Om man har läst ett år på ett folkhögskola innan man börjat gymnasiet och fick omdöme i tre kurser från folkhögskolan, och sedan börjat läsa vanlig program på gymnasiet och fick slutbetyg med alla ämne godkänd, vilka urvalsgrupp söker man till högskola/universitet?
    söker man i både urvalgrupperna BI -( Gymnasiebetyg utan komplettering) och BII (Gymnasiebetyg med komplettering) eller bara bara BI?

    • Milla : Håller med Annas svar (som finns nedan); beror på många olika "saker" - det är rätt komplicerat. Och det är Antagning.se som placerar i urvalsgrupperna; sökande behöver inte välja eller kryssa för vilka grupper de vill bli prövade i. Tips: gör Högskoleprovet för att prövas även i HP-urvalet!

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Said, svårt att ge svar då jag inte vet om alla kurser som krävs för behörighet, även Särskild behörighet, finns i Slutbetyget från gymnasiet; om Ja, alltså, om alla kurser som krävs till högskoleutbildning finns med i Slutbetyget och eleven läst alla 3 år på gymnasiet - då borde hen prövas med de betygen i BI, direktgruppen.
    Sedan om hen genom komplettering höjt sitt meritvärde, då borde hen prövas också samtidigt även i BII, kompletteringsgruppen.
    Bäst är det att boka tid med SYV och visa alla sina betyg och få svar från SYV-en; eller så kan man söka till högskoleutbildning, så kommer Antagning.se placera i alla de olika urvalsgrupper där den sökande kan prövas; Antagning.se agerar alltid till den sökandes fördel (i de fall det är möjligt).

    Frågor och svar taggade med 'mål' (1 st.)

    • Brendan

      Skillnad på universitet? Påverkar karriärsmässigt?

      Hej! Jag har en fråga angående läkarprogrammet! Mitt mål är ju att bli antagen och läsa till läkare, för att sedan specialisera mig inom antingen hjärtat (kardiologi) eller hjärnan (neurofysiologi) och om jag når ännu högre, bli forskare inom dessa, ta fram mediciner m.m. Det jag undrar nu...

      Milla : : Hej Brendan! Bra att vet vad du vill! Och du har rätt i att de som jobbar på en viss skola, talar inte illa om din egen skola i första hand utan försöker framhäva allt det positiva som finns på den egna... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga