Hanna
    Hej!

    Jag skulle i framtiden vilja jobba statligt, men är lite osäker på vilken utbildning jag ska välja. Jag skulle kunna tänka mig att t.ex jobba på skatteverket som handläggare. Jag vill gärna att utbildningen ska vara bred, men samtidigt leda fram till en bra arbetsmarknad. Har ni några förslag?


    Tack på förhand!

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Linnea,

    det finns många olika Myndigheter i Sverige och handläggar-jobbet kan innebära många olika sorters arbetsuppgifter - Juristexamen brukar vara mycket gångbar, annats så är det en högskoleutbildning på 3 år /kandidatexamen/ som accepteras ofta.

     Om Skatteverker söker att anställa en Handläggare >> - uppger de allt som oftast följande:
        Kvar/önskemål:
    högskoleutbildning 3 år på heltid inom ekonomi eller juridik alternatvit annan aktuell och relevant yrkesutbildning eller har flerårig erfarenhet av administrativt, beslutsfattande och handläggande arbete; god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift; god förmåga att självständigt utföra utredningar och fatta egna beslut, stödja och samverka samt bidrar till en god arbetsmiljö; är ansvarstagande och tar tillsammans med teamet ansvar för att uppnå uppsatta mål; det är meriterande om man har flerårig erfarenhet av administrativt, beslutsfattande och handläggande arbete; man ska också uppfylla kriterierna i Skatteverkets medarbetarpolicy.

    Juristprogrammet som leder till juristexamen - är en bred utbildning som ger många olika anställningsmöjligheter. Annars så kan man med vilken 3-årig högskoleutbildning som helst få jobb på en Myndighet, ex. på Arbetsförmedlingen, Migrationsverket eller Försäkringskassan.

    "Breda" högskoleutbildningar är bl.a Socionomprogrammet, Juristprogrammet, olika beteendevetenskapliga och samhällsvetenskapliga högskoleprogram.

     

     

    Frågor och svar taggade med 'teori' (3 st.)

    • Anders

      Företags/entreprenörs-utbildning högskola?

      Hejsan! Jag går i tankarna på att studera vidare och jag behöver hjälp att ta beslut. När jag tänker tillbaka på gymnasiet fanns det i stort sett ett ämne som var tillfredsställande, och det var när vi hade UF-företag, att få gå från brainstorming till försäljning av färdig produkt. Och jag...

      Anna: : Hej Anders,högskoleutbildnignar är i grunden Teoretiska. De kan innehålla en del praktik, men de innehåller alltid mycket mer teori än praktik. Att läsa långa komplicerade... Läs hela svaret
    • Daniel

      Revisor med filosofie kandidat?

      Hej! Jag har tittat lite närmre på en utbildning inom bygg- och fastighetsekonomi vilket efter 3 år leder till en kandidatexamen inom filosofie. Min vision är att kunna bli auktoriserad revisor med stora kunskaper inom bygg och fastighetsaffärer. Då är min följande fråga: Vilka kurser behöver...

      Milla : : Det är Revidorsnämnd som beslutar i frågan om auktorisation. Länk till deras hemsida finns i yrkesbeskrivningen revisor>> eftersom det är Revidorsnämnd som bestämmer , är det bäst att fråga dem direkt.

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga