tage

    jag har tänkt läsa till en yrkesexamen inom den kommunala vuxenutbildningen och behöver hjälp med sin studieplanering ? Hur många verksamhetspoäng kommer jag kunna läsa per läsår om jag studerar på heltid? Vilka kurser ska alltid innefattas i en yrkesexamen från kommunal vuxenutbildning?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Tarek,

    Heltidsstudier är = 20 gymnasiepoäng per vecka. Alltså en kurs á 100p. läses på heltid på fem veckor.

    Yrkesexamen från komvux (vuxenutbildningen) innefattar 2400p. (lika många poäng som högskoleförberedande examen) men skillnaden är den att i yrkesexamen behöver inte kurserna svenska2,3 och engelska 6 ingå (de Får ingå, om personen vill samtidigt vara behörig till högskolesuier). Som vi tolkar reglerna, så måste minst 400 poäng yrken som är specifika för just "det yrket" ingå med godkända betyg (det är = 20 veckors studier på heltid.
    För övrigt, måste svenska 1, matematik 1 och engelska 5 ingå med godkända betyg (det är 300poäng = heltidsstudier á 15 veckor). GA, gymnasiearbete, 100poäng, måste också ingå med betyget E (godkänt).
    Kurserna Religionkunskap1, samhällskunskap 1a1 och naturkunskap 1a1 måste också ingå, men de kan ingå med F (icke-godkänt betyg).
    Max 150p.F kurser får ingå i examensbevis från komvux.

    Om du uppger inom vilket Yrke du är intresserad av examen, kan vi ge mer info.

    Frågor och svar taggade med 'lära sig språk' (3 st.)

    • Kurt

      Adopterad och modersmål?

      Hej! Jag läste någonstans att man kan läsa modersmål om man är adopterad och att det inte behövdes prata hemma. Jag var adopterad från Ukraina när jag var cirka ett år, det är väl utanför ramen för modersmål? Och ifall kommunen jag går gymnasiet i inte erbjuder ukrainska men istället ryska,...

      Peter: : Hej Henrik, kravet på att man "pratar språket hemma" finns för att undervisningen bygger på det. Man får "teoretiskt stöd" för sina praktiska kunskaper och färdigheter som man har om man... Läs hela svaret
    • Vera

      Barn och fritid?

      Hej jag vill bli förskollärare eller lärare och tänker att barn och fritid verkar som en bra grund/program att läsa då. Men har sen mellanstadiet velat jobba utomlands som lärare eller förskollärare och vill då läsa spanska, minst steg 1 och 2. Hur ska jag tänka då?

      Anna: : Hej Vera! Ja, Barn och fritidsprogrammet är en bra grund - om man sedan vill arbeta med barn, som lärare eller förskollärare. Dock är det så att lärare och förskollärare är i Sverige -... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga