1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Tony!
    Engelska A är en gammal kurs, som har en motsvarande (nuvarande) kurs som heter Engelska 5. Nästa, högre/överliggande kurs är Engelska 6. Om du vet att engA räckte inte vad gäller engelska, då är det Eng6 som du nu bör läsa och få godkänt betyg i.
    Sedan ganska många år ingår Engelska 5 och 6 inom grundläggande behörighet och krävs därför till alla svenska högskole- och universitetsutbildningar. Men om man har grundläggande behörighet på gamla gymnasiala betyg, så kan det hända att man ej behöver mer än godkänt betyg i Engelska A. Här spelar det stor roll om man har Slutbetyg eller Avgångsbetyg och från från vilket år och om det dokumentet är utfärdat på gymnasiet eller på komvux. Reglerna har ändrats flera ggr på ganska kort tid. 
    Med det sagt, så är det alltid bra att kunna mer engelska - för att det behövs nästa i alla yrken och inom alla utbildningar för att en del av kurslitteraturen kan vara på engelska + att information på Internet som man behöver ta del av kan också vara på engelska och ej tillgänglig på svenska.
    Till ett antal svenska högskole-universitetsutbildningar krävs Engelska 6 (eller en gammal kurs Engelska B) som särskild behörighet; och i så fall så måste man ha godkänt betyg i Eng6 om man inte sedan innan har godkänt i EngB.
    Om du tar dina gymnasiala betyg till SYV på komvux och visar vilken högskoleutbildning du vill bli behörig till, så borde SYV-en på komvux få fram rätt svar till dig; är det ett komplicerat fall, kan hen söka svar hos betygsexperter på UHR, universitets- och högskolerådet. 
    Så, mina råd är att du antingen söker läsa Engelska 6 på komvux eller att du bokar tid med SYV på komvux för utredning om du tvunget behöver få godkänt betyg i Eng6. Du kan också vända dig till studievägledare på den institutionen på högskola eller universitet där du vill i framtiden studera; du kan också vända dig till antagningsgruppen/antagningsenheten på den högskola eller det universitetet där du vill studera.

    Frågor och svar taggade med 'neurobiolog' (3 st.)

    • Linnea

      Hur utbildar jag mig till neurobiolog?

      Jag har försökt ta reda på exakt vilka kandidatprogram och masterprogram man ska gå för att utbilda sig till neurobiolog. Jag vet att kandidatprogrammet i biologi är en väg in, men just masterprogram med inriktning mot neurologi har jag endast hittat hos Stockholms universitet. Dock vet jag...

      Milla : : Utbildningsutbud förändras. Det är inte alls säkert samma masterprogram kommer erbjudas om tre år; nya masterprogram kan komma till stånd.  Kandidat i biologi är en bra grund men även läkarprogrammet kan leda till de jobben som du har intresse av.
    • Hy

      Hur mycket tjänar en neurobiolog?

      Hej, Jag undra hur mycket en neurobiolog tjänar och hur konkurrensen ser ut i framtiden?

      Saga: : Hej Hy; det tar många år att utbilda sig till en neurobiolog och hur konkurrensen om jobben kommer att se ut i framtiden är det ingen som vet; man kan bara gissa... prognoser kan slå fel... sedan... Läs hela svaret
    • Hy

      Skillnad mellan neurologi och neurobiolog?

      Hej, Jag har läst om neurologi och neurobiolog på framtid.se men jag förstår inte skillnaden mellan de. Och kan jag gå på biomedicin analytiker programmet för att bli antingen neurologi eller neurobiolog?

      Anna: : Hej Hy, Neurologer är specialistläkare, dvs i grunden läkare, som har specialiserat sig i studien, diagnos och behandling av skador och sjukdomar i nervsystemet. ang. NeurobiologDet finns... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga