Tomas
    Hej!

    Jag sitter här och kollar på lite amerikanska universitet men fattar inte det här med tution fees. Är en tution fee en kostnad man betalar en gång under hela utbildningen eller varje termin?

    Säg att tution fee:n är 40 000usd, betalar jag den kostnaden varje termin under fyra år då eller hur fungerar det? Det kan väl inte vara rimligt att man ska låna över 1 miljon sek för att studera i usa? Dyrt vet jag att det är, men verkligen så Dyrt?

    Efter något år fick man visst tillgång till in state tution fee läste jag också, stämmer detta?

    Tack.

    1 Svar

    Mikael SYV på FrågaSYV
    Hej Tomas,
    det kan vara olika på olika Universitet i USA. För att få ett korrekt svar ber vi dig att kontakta just det universitetet som du vill söka till.
    Angående en miljon kronors utbildningar - att utbilda läkare i Sverige kostar staten över en miljon kronor per studerande. Så det skulle inte förvåna mig alldeles för mycket om en längre utbildning i USA skulle kosta lika mycket.
    Ett annat ställe där du säkert kan få svar på dina frågor är USA Ambassad i Stockholm, där de har kunskap om det sortens frågor som du ställer. I fall de själva inte kan ge dig ett fullständigt svar på Ambassaden, kan de säkert hänvisa dig rätt.

    Lycka till med dina studier!
    Mvh Mikael SYV

    Frågor och svar taggade med 'värdering av utländs utbildning' (3 st.)

    • Mila000

      Socionomutbildning utomands?

      Hejsan! Jag funderar på att studera en socionomutbildning i Australian men har börjat bli osäker på om den utbildningen kommer att fugera här i Sverige. Jag vet att socionom inte är ett reglerat yrke, men blev fundersam på om jag kommer kunna jobba som socionom efter utbildningstudier eller om...

      Milla : : Hej, inom det svenska socionomprogrammet lär man sig mycket om Socialtjänstlagen (den svenska lagen, alltså) och den kunskap anser arbetsgivare en svensk socionom ska ha. I socionomprogrammet ingår... Läs hela svaret
    • Förälder

      Jag är färdig med svenska 3 ?

      Hej! Om jag har pluggat svenska 3 och är klar med den och vill plugga vidare till samhällsvetare, vad behöver jag göra då? Jag har läst juridik i mitt hemland och vill jag i Sverige med samhällsfrågor?

      Daniel: : Hej Sotica, har du fått godkänt betyg i svenska 3? I så fall har du, vad gäller Svenska, behörighet till högskola i Sverige. Hur är det med Engelska? Du måste ha godkänt betyg i... Läs hela svaret
    • Pershia

      Hur en utländsk jurist kan fortsätta här?

      En person som har läst klar juristutbildningen i annat land och han har sckickat till UHR för validering. Han vill fortsätta här till advokat eller komplettera jurist utbildningen anpassad med Svenska regler. Vilken väg är lättare och fortare?

      Anna: : Hej Pershia, lagar skiljer sig ganska mycket i olika länder, därför måste man i princip läsa om hela juristutbildningen, om man vill jobba i ett "nytt land". UHR får göra sin... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga