Studie- och yrkesvägledare
    Hej,
    Man kan läsa information om att Naturkunskap 2 är ersättningsbar i olika kombinationer beroende på vilket program eleven har läst. Men hur ser det ut med Naturkunskap 1a1/1a2 alternativt 1b om eleven har läst Biologi 2, Kemi2 och Fysik 2? Eleven är intresserad av att söka till Förskollärarutbildning som kräver Naturkunskap 1a1/1a2 alternativt 1b som särskild behörighet.
    Med vänlig hälsning: Kia Ahola Törmänen/SYV

    1 Svar

    Daniel SYV

    Hej Kia,
    om man har behörighet vad gäller NK2 anses man ha behörighet vad gäller "lägre kurser", dvs NK1b eller Nk1a2 och 1a1... det är alltid så att ex. i fall matte 3 krävs och man ej har betyg i matte 3 men har godkänt betyg i matte 4, anses man vara behörig... detsamma gäller inom Naturkunskap och andra ämnen också.

    Om eleven ex. har godkända betyg i Biologi2, Kemi2 och Fysik 2 - då är eleven behörig vad gäller Naturkunskap 1b. Förklaring: för att ersätta nk2 räcker det med godkända betyg i "kombinationen": fysik1a, kemi1 och biologi 1.
    Har man godkänt betyg i fysik2, anses man vara behörig även i en lägre kurs, som i detta fallet är fysik1a. Och på samma sätt inom kemi och fysik och även inom naturkunskap.
    Hälsningar
    D:

    Frågor och svar taggade med 'juridisk grundår?' (2 st.)

    • I

      Juridisk Grundår ?

      Hej Jag är intresserad av juristprogrammet men jag har inte tillräckligt med betyg för att komma in därför så undrar jag vad är behörigheten till juridisk grundår eller basår.

      Julia: : Hej I!behörighet till juridiskt grundår på Uppsala Universitet är densamma som till juristprogrammet: grundläggande behörighet + godkända betyg i gymnasiala kurser Samhällskunskap1b och Historia1b, se uu.se/utbildning
    • I

      Juridisk Grundår ?

      på Juridisk grundår behörighet så står det såhär Behörighet: Grundläggande behörighet och Historia 1b/1a1+1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Historia A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet A1/1) är...

      Mikael: : Hej I!Grundläggande behörighet krävs alltid till alla studier på de svenska högskolor och universitet. Och den kan man uppnå på flera olika sätt, t.ex genom examensbevis från gymnasiet, eller... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga