Hanna
    Hej!

    Jag är 20 år och har nyligen kommit fram till att jag skulle älska att jobba inom hotell och turism. Jag har endast gått första året på gymnasiet, samhällslinjen men inrikting beteendevetenskap, på katedralskolan nere i Lund.

    Mitt ideala mål är att jobba som receptionist/manager på ett hotell, jag hade väldigt gärna jobbat utomlands, helst i England.

    Jag undrar hur jag ska gå tillväga för att kunna få ett sådant här receptionistjobb? Jag är inte intresserad av att gå om gymnasiet och läsa hotell turism programmet, utan jag skulle hellre vilja läsa endast de nödvändiga kurserna jag saknar på komvux.


    Tack för hjälpen!!

    Med vänlig hälsning, Hanna

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    hej Hanna!

    Om du i första hand viII jobba i EngIand, råder jag dig kontakta en av Eures-rådgivare>>, som just är specialister på arbetsmarknaden i England.

    I Sverige är det så att det ej finns strikta krav på vem som får jobba som Hotellreceptionist>>. Arbetsgivaren får därför anställa vem han vill.

    Vem varje enskild arbetsgivare inom hotell-näringen vill anställa kan vi bara gissa på... och gissningsvis /och erfarenhetsmässigt/ är det personer med tidigare arbetsIivserfarenhet inom samma yrke som arbetsgivare anställer. Om det inte finns möjlighet att få tag på en erfaren person, anställer man i så fall någon som har examen från hotell-turism programmet (där man i alla fall varit på praktik i minst 15 veckor).

    Om det inte finns någon med examen från HT-programmet, som söker jobbet, kan arbetsgivare anställa vem hen bedömer kan Iära sig snabbt på arbetstid: om jag var den som anställde, skulle jag titta på "gymnasiekompetens" (om man har examen från gymnasiet); om viIka språk man kan; om vilken tidigare arbetsIivserfarenhet man har, t.ex om man har arbetar med kundkontakter förut, eller som receptionist någonstans. Jag skuIIe heIIre anstäIIt någon som i alla fall har haft praktik på hoteII förut, än någon som inte har gjort det.

    Vänligen Julia syv

     

    Fråga på komvux i den kommunen där du är foIkbokförd om de kan erbjuda några "hoteII-kurser". Det är inte alls säkert att de kan göra det, men fråga - är mitt råd.

    Fråga även på Arbetsförmedlingen i din stad, om de på AF har planer på att ordna någon arbetsmarknadsutbiIdning för receptionister eIIer hoteII-personaI.

    Frågor och svar taggade med 'teologi' (5 st.)

    • BB

      Antagningspoäng för Teologprogrammet ?

      Hej! Jag har sökt till Teologprogrammet i Uppsala, men jag undrar vad som är antagningspoängen för att komma in. Det står att alla som sökt kommit in, med vad kom de in på (betyg)? Finns det något sätt att hitta/se det?

      Mikael: : Hej BB!Du har rätt: Antagningsstatistik för Teologprogrammet (Uppsala universitet) säger att "alla sökande blev antagna", vilket betyder att antal behöriga sökande var färre... Läs hela svaret
    • Dylan

      Utbilda sig inom Islamsk filosofi/teologi?

      Hej, jag kollar runt och är intresserad inom filosofi och hittade en linje som heter Kandidatprogram i religionsvetenskap och teologi. Det ända förklaring dem ger är att man kommer plugga inom kristendomen, min fråga är om det också går att plugga om...

      Julia: : Hej! Mitt råd är att om du på utbildningens webbplats inte hittar den info du söker, att du kontaktar de utbildningsansvariga på den utbildningen som du är intresserad av och frågar om... Läs hela svaret
    • Sanna

      Söka till prästutbildning?

      Hej! Vilka kurser ska man läsa på gymnasiet för att bli behörig till prästutbildning och andra kyrkliga utbildningar? Mvh Sanna

      Anna: : Hej Sanna, jag undrar om du är i första hand intresserad av yrket Präst>> eIIer FörsamIingspedagog>> eIIer kanske Kantor>> eIIer ngt annat yrke, det finns ju ett antaI oIika - t.ex... Läs hela svaret
    • Joakim

      Vill bli präst, vad ska jag plugga då?

      Jag vet att jag måste läsa teologi men vet inte vilken linje som gäller för att kunna bli präst. Vad ska jag göra?

      Anna: : Hej Joakim, info- om utbildningen finns på http://kurser.ths.se/Course?e.uoh.ths.tepr2.310 Behörighet: Grundläggande behörighet till högskolestudier, dvs man kan rent formellt läsa vilket som helst gymnasieprogram,... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga