Lina
    Hej! jag är en 18årig tjej som snart måste bestämma vad hon ska plugga till och jag funderar på antingen arkitekt eller psykolog, men jag undrar om det är lite försent att tänka på att bli arkitekt då jag läser samhällsprogrammet med inriktning beteende?
    och om det inte är försent så undrar jag vad som krävs av mig för att kunna bli behörig? jag läste att man måste ha läst matte 3 och naturkunskap B, men är naturkunskap B samma som den nya (gym11) Naturkunskap 1b ?finns det nå speciell snittpoäng man måste ha för att söka? ska man vara bra på att rita? måste man genomgå nå test innan man bli antagen?
    tacksam för svar :)

    1 Svar

    Lena SYV på GymnasieGuiden
    Hejsan, du behöver läsa Matte 3 och Naturkunskap 2. Kolla med skolan vilka möjligheter du har att lsäa dessa kurser inom Individuella valet eller en programfördjupning - det kan vara lite olika för olika skolor vilka kurser man erbjuder.

    Aritektutbildningen är ganska populär och brukar ofta ha höga antagningspoäng - man kan även göra ett arkitektprov. Du kan läsa mer om utbildningen och arkitektprovet via den här länken som är från KTH i Stockholm.

    http://www.kth.se/utbildning/program/arkitekt/arkitektur

    /Lena, Syv

    Frågor och svar taggade med 'juridisk grundår?' (2 st.)

    • I

      Juridisk Grundår ?

      Hej Jag är intresserad av juristprogrammet men jag har inte tillräckligt med betyg för att komma in därför så undrar jag vad är behörigheten till juridisk grundår eller basår.

      Julia: : Hej I!behörighet till juridiskt grundår på Uppsala Universitet är densamma som till juristprogrammet: grundläggande behörighet + godkända betyg i gymnasiala kurser Samhällskunskap1b och Historia1b, se uu.se/utbildning
    • I

      Juridisk Grundår ?

      på Juridisk grundår behörighet så står det såhär Behörighet: Grundläggande behörighet och Historia 1b/1a1+1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Historia A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet A1/1) är...

      Mikael: : Hej I!Grundläggande behörighet krävs alltid till alla studier på de svenska högskolor och universitet. Och den kan man uppnå på flera olika sätt, t.ex genom examensbevis från gymnasiet, eller... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga