Hampus
    Hej!

    Jag har slutbetyg från gymnasiet i matte 3c. Jag går i tankarna på att studera ett civilingenjörsprogram och då krävs behörigheten matte 4.

    Mina betyg är sådär men mitt resultat från högskoleprovet är bra. Min fråga är därmed: går det att få den särskilda behörigheten (matte 4) från komvux och sedan söka utbildningar med mitt resultat från högskoleprovet?

    Mvh
    • : (PS. jag tänkte "bara" göra en provning i matte 4 på komvux!)
    • Anna : Om du inte läst matte 4, finns det ingen garanti på att du får godkänt betyg i matte 4. Du förbereder dig till prövning på egen hand. Jag ska nu också skriva Svar, se nedan. :)

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej!
    om du har resultat från högskoleprovet och är Behörig, har grundläggande och särskild behörighet till den högskoleutbildning du vill komma in på, prövas du även i HP-urvalet.

    • : Och för särkild behörighet i matte 4 så räcker det med en prövning på Komvux, förutsatt att jag klara den?
    • Anna : Ja, det stämmer att för behörighet spelar det ingen roll om du får betyg i slutet av en läst kurs eller genom en prövning. Dock är det nästan alltid lättare att få högre betyg om man läser kursen, jämfört med om man endast gör prövning i den.

    Frågor och svar taggade med 'juridisk grundår?' (2 st.)

    • I

      Juridisk Grundår ?

      Hej Jag är intresserad av juristprogrammet men jag har inte tillräckligt med betyg för att komma in därför så undrar jag vad är behörigheten till juridisk grundår eller basår.

      Julia: : Hej I!behörighet till juridiskt grundår på Uppsala Universitet är densamma som till juristprogrammet: grundläggande behörighet + godkända betyg i gymnasiala kurser Samhällskunskap1b och Historia1b, se uu.se/utbildning
    • I

      Juridisk Grundår ?

      på Juridisk grundår behörighet så står det såhär Behörighet: Grundläggande behörighet och Historia 1b/1a1+1a2, Samhällskunskap 1b/1a1+1a2 eller Historia A, Samhällskunskap A (områdesbehörighet A1/1) är...

      Mikael: : Hej I!Grundläggande behörighet krävs alltid till alla studier på de svenska högskolor och universitet. Och den kan man uppnå på flera olika sätt, t.ex genom examensbevis från gymnasiet, eller... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga