Anna
    Hej jag undrar om man kan söka till högskolan på högskoleprovet även om man har kompletterat betyg?
    • Liselotte : Om du gör högskoleprovet och får ett giltigt resultat på HP, är du automatiskt med även i HP gruppen. Annars så är du med i BI, BIex eller BII gruppen - en av betygsgrupper. Gör du HP är du med i ännu en urvalsgrupp. Du får med det en EXTRA CHANS att komma in. Bra idé att göra högskoleprovet, alltså! :)

    2 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej Anna!

    För att kunna bli antagen till högskola/universitet måste man vara behörig. Om du blir behörig efter komplettering, prövas du i BII gruppen (kompletteringsgruppen).

    Om du gör Högskoleprovet, prövas du i så fall även i HP gruppen. Du prövas, alltså både i BII och i HP gruppen och har med det en extra chans att komma in.

    Intressant och relevant info som du kan ha nytta av finns på http://www.fragasyv.se/info/hogskoleprovet
    och på http://www.fragasyv.se/info/alternativ-antagning-hogskola

    Återkom gärna om något är oklart eller om du kommer på en ny fråga!
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'case metoden' (2 st.)

    • Emilia

      Vilka skolor använder sig av case?

      Tycker att studietekniken ’case’ verkar interssant men jag undrar hur många skolor som använder sig av det. Men också vad det finns för, för-nackdelar.

      Julia: : Hej,Sjölins gymnasium Södermalm >> - använder sig av Case-metoden. På Anna Whitlocks gymnasium >>är case en av de metoder som lärare använder, men skolan har inte byggt hela... Läs hela svaret
    • Annika

      Case metoden vs vanligt gymnasium?

      Hej! Har läst lite angående case metoden som Sjölins gymnasium använder. Har ni någon erfarenhet av detta sätt att lära sig på? Bra, dåligt? Vilken typ av människa tror ni detta passar för?

      Liselotte: : Hej Annika! Vi som svarar på frågor här är Studie- och yrkesvägledare, inte lärare och har därför inte djup kunskap i olika pedagogiska metoder, som lärare använder sig... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga