1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hejsan,
    det kurser som ingår i läkarprogrammet på de svenska lärosätena ges inte som fristående kurser. Man kan alltså i Sverige inte bli läkare på annat sätt än genom att komma in på läkarprogrammet.
    Ett annat sätt är att läsa till läkare utomlands och försöka senare få svensk läkarlegitimation på sin utländska läkarutbildning (vilket ofta går men ej kan garanteras - på förhand).
    Om du gillar medicin och vill läsa av annan orsak än att du vill få läkarexamen och läkarlegitimation, så kan du läsa kurser som har någonting med medicin eller biologi eller kemi att göra. Du kan också bedriva självstudier, för att skaffa dig mer kunskap. Mer kunskap är alltid bra att ha!
    Det är annars inte hemligt vilka kurser som ingår i läkarprogrammet men de ges inte som fristående kurser, utanför läkarprogrammet. För att se vilka kurser som ingår - se information på läkarprogrammens hemsidor eller kontakta personal på läkarprogrammen.
    Vänligen
    Julia

    Frågor och svar taggade med 'titel' (3 st.)

    • Carl-Johan

      Går det att byta lärosäte vid civilingenjörutbildning?

      Hej! Jag studerar just nu på Umeå universitet till civilingenjör i teknisk datavetenskap. Jag undrar om jag kan läsa mina två sista år (då jag läser min master) vid ett annat lärosäte,  exempelvis på kth. Är detta...

      Julia: : Hej Calle,den frågan måste du ställa till utbildningsansvariga på den utbildningen som du vill byta till. Första frågan är om ledig plats finns. Sedan, om ledig... Läs hela svaret
    • abir

      Vilken titel får man?

      Hej! Har en fundering på socialpsykiatrisk vård utbildning. Vilka universitet/högskolor kan man studera på förutom högskolan väst i Trollhättan? Vilken arbetstitel får man? Hur mycket tjänar man? Är utbildningen ny? Hittar inte mycket fakta om den?

      Anna: : Hej Abir,Om jag förstår dig rätt, är du intresserad av den här utbildningen hv.se/utbildning/program/socialpsykiatrisk-vård. På den utbildningen läser man mot Filosofie kandidatexamen med... Läs hela svaret
    • Anton

      Vad betyder det här?

      Hej! Jag fick högt på högskoleprovet och kommer söka till läkare i framtiden. Jag undrar var är skillnaden på st-läkare och överläkare? Måste man läsa st innan man blir överläkare?

      Anna: : Hej Anton, ST-läkare är en Iäkare som fick sin IärarIegitimation och som viII bIi SpeciaIist, man kan t.ex bIi Distriktslakare, Dermatolog (specialist på hudåkommor); Oftalmolog (ögonspecialist);... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga