Robin
    Hej!

    Jag kommer med 99,9 % sannolikhet att klara naturkunskap 1a1 med god marginal. Jag kommer vara klar med kursen till sportlovet, men det räcker ju naturligtvis inte för att ge mig grundläggande behörighet. Målet är att ska söka till Ämneslärarprogrammet: idrott och hälsa och samhällskunskap.

    Min fråga är om jag direkt kan läsa in naturkunskap 1a2, historia 1a2 och samhällskunskap 1a2, trots att det är efter sportlovet? Har hört att man kan läsa in kurser på distans och på ett snabbare tempo.

    Tanken är att jag ska bli klar till sommarlovet med alla kurser, om det är möjligt förstås. Tror ni att det går?

    //Robin

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Robin,
    jag antar att du läser på komvux, stämmer det?
    ***
    Komvux i varje kommun bestämmer själva om de erbjuder kurser på distans, eller på hel- /deltid; kvällstid eller på flex. 
    Komvux i vissa kommuner har 2 starter om året; och andra har - 5 starter. Det finns också några komvux som erbjuder många starter på distans, exempelvis varannan väcka eller t o m varje måndag. Det är alltså väldigt olika, beroende på vilken kommun man är folkbokförd i. 
    Därför måste du fråga på komvux i din kommun; då vi inte vet i vilken kommun du läser. 
    Om du uppger i vilken komvux du läser, kan jag se om det finns info på hemsidan /din kommun-komvux/, men den info kan du själv hitta också (det är inte hemlig info).

    Kurser samhällskunskap 1a1 och 1a2 och historia 1a1 och 1a2 samt naturkunskap 1a1 och 1a2 är 50 poäng per kurs. Det är alltså på 2,5 veckor man läser varje av de kurser, om man läser på heltid och endast en kurs i taget. Man kan dock läsa flera kurser samtidigt. 
    På heltid läser man 20 gymnasiepoäng per vecka (oavsett om man läser en eller flera kurser samtidigt). Den detaljerade studieplaneringen bör du göra med SYV på komvux i din egen kommun.

    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'layout' (3 st.)

    • Maria

      Vad kallas de roller jag har (har ingen formell utbildning i dem)?

      Det här blir långt....Jag kommer räkna upp momenten i de uppgifter jag gör. REDIGERING/LAYOUT MM AV MEDLEMSTIDNING Enligt order av redaktör men även med stor frihet och i samarbete. Fackkunskap i ämnet och erfarenhet av föreningens specifika stil krävs för detta arbete. - Få...

      Julia: : Hej Maria!De flesta yrken i Sverige är icke-reglerade, vilket betyder att man kan få jobbet med vilken utbildning som helst och man får också kalla sig för t.ex en... Läs hela svaret
    • Jennifer

      Utbildning inom tidningsproduktion?

      Hej! Om man vill jobba med att layouta tidningar, vart ska man gå tillväga då? Hittar inga utbildningar som bara fokuserar på just tidningsproduktion.

      Anna: : Hej Jennifer; menar du att du vill jobba med layout för "fysiska" alltså pappers-tidningar? alltså, endast med det och inte kombinera med ngt. annat?
    • Anna

      Utbildning för att jobba på tidningsredaktion?

      Hej! Min dröm är att en dag jobba på en mode/skönhetstidning. Jag vill egentligen göra allt på tidningsredaktionen men det är lite orealistisk. Så jag tänker mig modechef, chefredaktör eller fixa layouten på tidningen. Finns det någon utbildning för det här? Eller vad skulle ni rekommendera för...

      Liselotte: : Hej Anna, de jobben som du är intresserad av kan man inte få direkt efter gymnasiet - du skulle behöva gå en eftergymnasial utbildning och gymnasiet bör förbereda dig till den. Kolla gärna på... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga