Nina

    Hej, Finns det något officiellt dokument typ skolverket på engelska där det framgår på hur det svenska gymnasiesystemet är uppbyggt kring antal timmar lästa för varje ämne? Behöver det för studier utomlands , måste redovisa hur mycket matematik som jag har läst på gymnasiet i antal timmar.

    • Julia : Har du läst Matematik 1,2, 3 och så vidare eller Matematik A, B, C o s v.?
    • : Ja, läst matematik 1b,2b,3b
    • Julia : Jag har nu skrivit svar, nedan. b-spår är "medelsvårt" och inriktat på ekonomi (medan c-spår är inriktat på naturvetenskap) och a-spår läses på gymnasiets yrkesprogram.

    1 Svar

    Julia SYV på FrågaSYV

    Hej Nina,
    se info på skolverket.se/undervisning/gymnasieskolan/laroplan-program-och-amnen-i-gymnasieskolan/gymnasieprogrammen/amne?matematik
    Varje gymnasiekurs i matematik (numera, sedan reformen Gy2011/Vux2012) är på 100 poäng. Tidigare (de som läste Matte A, B, C, D och E... hade Olika antal poäng/timmar i olika kurser).
    Om du läste Matematik 1, 2, 3 ... alltså i det nya (nuvarande) systemet då är varje kurs på 100gymnasiepoäng = 200 timmar (studieinsats).
    Om eleven läser i lärarledd form, brukar ca 100 timmar vara lärarledd undervisning (inom varje 100 poängs kurs) + ännu 100 timmar är fördelade på självstudier, grupparbeten, förberedelse till prov mm. Alltså allt som allt 200 timmars arbetsinsats för 100 p.kurs (om vi pratar om gymnasial nivå).

    Innehåll i kurserna kan man se på www.matteboken.se

    Om ngt dokument på engelska finns som skulle bekräfta exakt hur många timmar du läste matte på gymnasiet - är det bäst om du frågar Skolverket om: du kan t.ex ringa till deras upplysningstjänst 08-527 332 00.
    Du kan också testa ställa din fråga i matteforumet på Mattecentrums webbplats.

    Frågor och svar taggade med 'värdering av utländs utbildning' (3 st.)

    • Mila000

      Socionomutbildning utomands?

      Hejsan! Jag funderar på att studera en socionomutbildning i Australian men har börjat bli osäker på om den utbildningen kommer att fugera här i Sverige. Jag vet att socionom inte är ett reglerat yrke, men blev fundersam på om jag kommer kunna jobba som socionom efter utbildningstudier eller om...

      Milla : : Hej, inom det svenska socionomprogrammet lär man sig mycket om Socialtjänstlagen (den svenska lagen, alltså) och den kunskap anser arbetsgivare en svensk socionom ska ha. I socionomprogrammet ingår... Läs hela svaret
    • Förälder

      Jag är färdig med svenska 3 ?

      Hej! Om jag har pluggat svenska 3 och är klar med den och vill plugga vidare till samhällsvetare, vad behöver jag göra då? Jag har läst juridik i mitt hemland och vill jag i Sverige med samhällsfrågor?

      Daniel: : Hej Sotica, har du fått godkänt betyg i svenska 3? I så fall har du, vad gäller Svenska, behörighet till högskola i Sverige. Hur är det med Engelska? Du måste ha godkänt betyg i... Läs hela svaret
    • Pershia

      Hur en utländsk jurist kan fortsätta här?

      En person som har läst klar juristutbildningen i annat land och han har sckickat till UHR för validering. Han vill fortsätta här till advokat eller komplettera jurist utbildningen anpassad med Svenska regler. Vilken väg är lättare och fortare?

      Anna: : Hej Pershia, lagar skiljer sig ganska mycket i olika länder, därför måste man i princip läsa om hela juristutbildningen, om man vill jobba i ett "nytt land". UHR får göra sin... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga