1 Svar

    Daniel SYV

    Hej Tamar,

    För utländska Socionomer>> erbjuder Stockholms universitet en kompletteringsutbildning á 3 terminer. Kraven för att kunna bli antagen är: 2-års arbetslivserfarenhet samt en utländsk (minst 3-årig utbiIdning) inom området "socialt arbete".

    ***************************************

    Kurator>> är i Sverige inte ett legitimationsyrke och arbetsgivare kan därför ansälla vem de vill, enligt egen bedömning.

    Allt som oftast är det dock personer med Socionomexamen med Påbyggnadsutbildningar efter det - som får jobb som kuratorer. Men du får söka jobb som kurator och det är inte otänkbart att du kan få det.

    Ang. läsa till Socionom>>> i Sverige.... Följande gäller: du måste komma in på Socionomprogrammet "på vanligt sätt";
    sedan när du ANTAGEN till socionomprogrammet, ansöker du om "tillgodoräknande av tidigare utbildning" och då kommer utbildningsansvariga titta på din tidigare utbildning och ge dig svar om du kan hoppa över några "bitar" i utbildningen och i så fall vilka bitar/delar av socionomutbildningen du kan få "tillgodoräknat" och inte behöver läsa om.

    Jag tror inte du kan få "förhandsbedömning". Det är mycket jobb att göra förhandsbedömningar; och högskolor/universitet känner att de ej har tid att lägga på det (speciellt med tanke på att personen som ber om förhandsbedömning kanske sedan inte kommer in på programmet - t.ex pga hen ej uppnår Grundläggande behörighet till högskolestudier eller pga hen får jobb på sin utländska utbildning och vill sedan ej läsa på högskola i Sverige). Därför måste man först komma in på programmet på högskola/universitet, helt oavsett sin tidigare utbildning utomlands - och kan först efter det få bedömning... OBS! det kan visa sig att inget kan tillgodoräknas och du ska i så fall behöva läsa hela Socionomprogrammet, 3,5 år.
    Och även om vissa delar skulle kunna tillgodoräknas, kan inte jag tänka mig att alla de ligger "i en klump" i början eller i slutet av utbildningen, utan det är mer sannolikt att de "delar" du kan hoppar över ligger utspridda under olika terminer - och den sammanlagda utbildningstiden blir med det ändå 3,5 år.

    Hälsningar

    Daniel SYV

    Frågor och svar taggade med 'RIG' (3 st.)

    • SYV-besökare

      RIG och NIU i Ridsport?

      Hej var hittar jag fullständig lista på vilka gymnasieskolor som erbjuder Ridsport på elitnivå, alltså RIG och NIU? Tack för ett snabbt svar.

      Mikael: : Hejsan,enligt våra uppgifter finns inte RIG, riksidrottsgymnasier med Ridsport; och NIU finns på följande gymnasieskolor - se listan gymnasieguiden.se/gymnasium?NIU: RidsportOch NIU Hippning eller Dressyr finns... Läs hela svaret
    • SYV

      RIG/NIU poängplan?

      Jag har läst att om man går RIG eller NIU läser man ämnet specialidrott upp till 700 poäng. "Tar" man då poäng från andra kurser eller läser man utökat program för att få plats med idrotten, eller en kombination av...

      Milla : : Hej Lovisa!inom Individuellt val, 200p. läser RIG- och NIU elever idrottskurserna. De resterande idrottskurser, utöver 200p.individuellt val, brukar läsas som U-kurser, utökat program. Det är inte ovanligt att... Läs hela svaret
    • Vägledare

      NIU, LIU och RIG?

      Hej, det är inte så lätt för elever och föräldrar att alltid förstå sig på idrottsutbildningar på gymnasiet, NIU; LIU och RIG, vad de förkortningar står för och exakt vad det betyder. Kan ni förklara så tydligt som möjligt? Tack!

      Daniel: : Hej,NIU (Nationellt godkänd idrottsutbildning) och RIG (Riksidrottsgymnasiet) kräver att Specialidrottsförbunden, Riksidrottsförbundet och skolverket godkänner att en gymnasieskola får bedriva den verksamheten.... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga