Gabriella
    Hej. Jag läser på högskolan min första termin. Jag funderar på att ta studieuppehåll. Som jag förstår, måste man ha särskilda skäl för att kunna bli garanterad en plats då man kommer tillbaka på utbildning. Som jag läst kan dessa särskilda skäl vara: "sociala, medicinska eller andra särskilda omständigheter som till exempel vård av barn, eller studentfackligt uppdrag."
    Jag undrar vad som menas med sociala skäl och vilka exempel på dessa som kan finnas. Dessutom undrar vad som krävs för att ingå i kriteriet "medicinska skäl". Räcker det att man har låg järnbrist eller vad kan egentligen räknas med i denna kategori?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Gabriella,
    FRåGA SYV kan tyvärr inte ge exempel på det sättet som du önskar. Vi beviljar inte studieuppehåll och vi vill inte/får inte/kan inte ge tips på vad man ska uppe för orsaker till varför man söker studieuppehåll. Sedan är det också så att om ngn tidigar fick studieuppehåll beviljad pga ngn orsak och du uppger samma orsak och inte får det beviljat, då blir det i så fall "vårt fel". Det ansvaret kan vi inte ta på oss.
    Du ska uppge de orsaker som du anser att du har. och de ansvariga ska göra bedömning och ge dig svar.
    Tips! om du med godkänt resultat avslutar minst en kurs inom din utbildning, då har du då bättre chans att kunna "hoppa in" i ditt program i framtiden (detta även om du t.ex ej får studieuppehåll beviljat eller om du vill gå tillbaka till studierna senare än sista dagen då du enl.beslut om studieuppehåll, måste återvända till studierna). Studieuppehåll ges för en viss period, så man kan inte flera år senare fortfarande använda sig av den möjligheten.
    Hoppas någonting i mitt svar blir till hjälp.
     

    Frågor och svar taggade med 'värdering av utländs utbildning' (3 st.)

    • Mila000

      Socionomutbildning utomands?

      Hejsan! Jag funderar på att studera en socionomutbildning i Australian men har börjat bli osäker på om den utbildningen kommer att fugera här i Sverige. Jag vet att socionom inte är ett reglerat yrke, men blev fundersam på om jag kommer kunna jobba som socionom efter utbildningstudier eller om...

      Milla : : Hej, inom det svenska socionomprogrammet lär man sig mycket om Socialtjänstlagen (den svenska lagen, alltså) och den kunskap anser arbetsgivare en svensk socionom ska ha. I socionomprogrammet ingår... Läs hela svaret
    • Förälder

      Jag är färdig med svenska 3 ?

      Hej! Om jag har pluggat svenska 3 och är klar med den och vill plugga vidare till samhällsvetare, vad behöver jag göra då? Jag har läst juridik i mitt hemland och vill jag i Sverige med samhällsfrågor?

      Daniel: : Hej Sotica, har du fått godkänt betyg i svenska 3? I så fall har du, vad gäller Svenska, behörighet till högskola i Sverige. Hur är det med Engelska? Du måste ha godkänt betyg i... Läs hela svaret
    • Pershia

      Hur en utländsk jurist kan fortsätta här?

      En person som har läst klar juristutbildningen i annat land och han har sckickat till UHR för validering. Han vill fortsätta här till advokat eller komplettera jurist utbildningen anpassad med Svenska regler. Vilken väg är lättare och fortare?

      Anna: : Hej Pershia, lagar skiljer sig ganska mycket i olika länder, därför måste man i princip läsa om hela juristutbildningen, om man vill jobba i ett "nytt land". UHR får göra sin... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga