Jag är helt förtvivlad! Jag tycker så fruktansvärt mycket om teoretisk gastronomi/kulinarisk vetenskap att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har en master i biologi och en magister i journalistik i vilket jag i så hög grad som möjligt försökt bland in gastrostomi och mat-/måltidskunskap (inte omtyckt av vederbörande institutioner). Allt CSN är slut och kassan börjar sina rejält. Om jag ska sätta mig själv på de höga hästarna så vågar jag påstå att jag kan mer än de flesta när det gäller teoretisk gastronomi fysik, biologi, kemi angående matlagning, historia i matlandet och faktiskt (inte mer ön de flesta) att laga mat. Jag vill syssla med detta så mycket att det nästan gör ont. Kan ni (jag skulle inte bli förvånad om ni svarar nej) kunna på något sätt hjälpa mig, rikta mig ät rätt håll, rekommendera något eller bara säga ”glöm det”? Nu är det så att jag, tyvärr, lider av ”är-det-inte-inom-min-intressesfär-vill-jag-inte-och-det-blir-inte-ordentligt-gjort”-syndromet. Ett I-landssyndrom så det bara skriker om det, men likväl en sanning. En del har sagt åt mig att ta så kallade skitjobb tills jag vet vad jag vill, men tjaaa… ni fattar. Orsaken till att jag inte gett upp än är att jag vet att jag skulle göra ett så extremt bra jobb om jag kom till rätt plats (jag sitter tydligen fortfarande på den höga sadeln). Snälla, döda mina drömmar eller ge mig en puttenuttig knuff åt ett givande och realistiskt håll . Med vänliga hälsningar Kristina
Sök efter frågor
Här kan du söka bland alla redan ställda frågor.
Alla frågor är besvarade av riktiga studie- och yrkesvägledare.
Just nu är 32237 frågor besvarade.
teoretisk gastronomi?
Jag är helt förtvivlad! Jag tycker så fruktansvärt mycket om teoretisk gastronomi/kulinarisk vetenskap att jag inte vet vad jag ska ta mig till. Jag har en master i biologi och en magister i journalistik i vilket jag i så hög grad som möjligt försökt bland in gastrostomi och mat-/måltidskunskap (inte omtyckt av vederbörande institutioner). Allt CSN är slut och kassan börjar sina rejält. Om jag ska sätta mig själv på de höga hästarna så vågar jag påstå att jag kan mer än de flesta när det gäller teoretisk gastronomi fysik, biologi, kemi angående matlagning, historia i matlandet och faktiskt (inte mer ön de flesta) att laga mat. Jag vill syssla med detta så mycket att det nästan gör ont. Kan ni (jag skulle inte bli förvånad om ni svarar nej) kunna på något sätt hjälpa mig, rikta mig ät rätt håll, rekommendera något eller bara säga ”glöm det”? Nu är det så att jag, tyvärr, lider av ”är-det-inte-inom-min-intressesfär-vill-jag-inte-och-det-blir-inte-ordentligt-gjort”-syndromet. Ett I-landssyndrom så det bara skriker om det, men likväl en sanning. En del har sagt åt mig att ta så kallade skitjobb tills jag vet vad jag vill, men tjaaa… ni fattar. Orsaken till att jag inte gett upp än är att jag vet att jag skulle göra ett så extremt bra jobb om jag kom till rätt plats (jag sitter tydligen fortfarande på den höga sadeln). Snälla, döda mina drömmar eller ge mig en puttenuttig knuff åt ett givande och realistiskt håll . Med vänliga hälsningar Kristina
1 Svar
Hej Kristina,
kan inte du starta eget företag och som egenföretagare/entreprenör sysssla med det som du tycker är roligast? Du skriver att du vet att du skulle göra ett mycket bra jobb om du fick chansen. Ge dig själv jobb, bli din egen arbetsgivare.
Som frilansande journalist också - kan inte du skriva artiklar/krönikor inom ditt specialområde och försöka få dem publicerade i passande tidningar/tidsskrifter?
***
Sedan tänker jag också på att >>doktorand-tjänster är ju ett sätt att "studera med lön". Om du kan söka doktorand-tjänst inom ditt favorit-område, kanske?
***
Folkhögskolorna - det finns idag 154 folkhögskolor som har olika inriktningar och specialiteter. Det kan finnas (förhoppningsvis) någon folkhögskola som har - för dig - rätt inriktning, där du skulle kunna söka jobb som lärare (folkhögskolelärare)?
Överlag - att undervisa tänker jag på...? och/eller att utveckla undervisningsmaterial för lärare/utbildare?
Inom gymnasieskola finns det t.ex en kurs Naturvetenskaplig specialisering. Ditt intresseområde kanske kan bli grund för en kurs inom det ämnet?
Hoppas någonting i mitt svar kan på något sätt bli till hjälp för dig!
Bästa hälsningar och lycka till!
ANNA
Frågor och svar taggade med 'AT-tjänst' (5 st.)
-
Läkarprogrammet och AT-tjänstgöring?
Hej, finns det fortfarande AT-tjänstgöring för läkare eller är det borta nu?
Hej!Svar på din fråga är både Ja och Nej, alltså det beror på när man påbörjade studier på läkarprogrammet;det har inför antagning till... Läs hela svaret -
Kan någon som har avslutad universitetexamen,fortsätta utbildningn hr?
Hej Min kompis studerar på läkarprogrammet utomlands. Hon vill fortsätta studera här i Sverige antingen det sista året genom Erasmus eller hon vill komma hit efter avslutat universitetexamen. Har hon rätt då fortsätta utbildningen här som AT-...
Hej Elif!det är ganska stor skillnad på att ha avslutat sin utbildning och fått ut läkarexamen - och att inte ha gjort det. Enligt min erfarenhet är det mycket... Läs hela svaret -
Läkare legitimation?
Blir man legitimerad läkare efter sin AT tjänstgöring? Man kan väl jobba som läkare utan specialisera sig?
Hej, för att, i Sverige, bli leg.läkare ansöker man om legitimation hos Socialstyrelsen.Specialistutbildning läser man efter det att man får ut sin läkarlegitimation. I alla fall så förstår... Läs hela svaret -
Vad krävs det att bli läkare?
Önskar om någon enkelt kan förklara för mig vad som krävs för att bli läkare från att man går NA-programmet och sådan därefter!
Hej Helia, detta gäller i Sverige för att bli läkare:1). >>>Naturvetenskapsprogrammet, inriktning Naturvetenskap /du behöver Examensbevis + godkända betyg i fysik2, kemi2, biologi 2... Läs hela svaret -
Tandläkare eller läkare?
Hejsan! jag har ett stort beslut framför mig och kan så lite om de båda yrkena. Jag har läst på andra sidor och så men får inte riktigt grepp på det vore tacksam om ni kunde hälpa mig? Jag undrar hur utbildningarna ser ut för de båda yrken. Som jag har förstått så får man sin legitimation...
Hejsan, SpeciaIisering för Iäkare är friviIIigt ... man kan jobba som AIImän Iäkare också, utan att vara speciaIist. men om man viII pIugga tiII SpeciaIistIärare, då är det... Läs hela svaret
Hittar du inte din fråga?
Skapa en ny fråga