Sofia 23 år

  Jag är just nu i valet och kvalet kring om jag ska välja sociologi kandidat programmet i Luleå eller sociologiprogrammet i Umeå. Vad jag kan se så får man samma examen. Är det någon skillnad på dom? Tänker mest på om det är lättare att få jobb sen i någon av dom? Ordet "kandidat" känns som att man inte rikgit blir sociolog utan en kategori under.

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Sofia,
  kandidatexamen kan man ha inom många olika ämnesområden, bl.a inom sociologi. Kandidatexamen betyder att man har med godkänt resultat läst minst 3 år på högskolenivå och av dem minst 3 terminer inom sitt Huvudämne + har kandidatkurs godkänd. 
  Läser man i 3 år på högskolenivå, är det inte alltid säkert att man får ut kandidatexamen (ex. om det fattas ngt. för att uppfylla kraven, ex. om man ej läst minst 3 terminer inom sitt Huvudämne). 
  Allt som oftast är det ett "extraPlus" att ha kandidatexamen. Det är då definitivt ingen nackdel.

  • Sofia Så ordet kandidat i Luleås utbildning syftar på examen man får? Alltså är utbildningarna likvärdiga?
  • Mikael Jämför gärna alla kurser som ingår i de 2 utbildningar; se om valbara kurser ingår eller endast Obligatoriska; se om praktik ingår; se om det ingår möjlighet att läsa en termin utomlands, t.ex... Se om den andra utbildningen också leder till Kandidatexamen.
  • Mikael Jag tänker på boendemöjlighet... det är ju ändå minst 25 mil mellan orterna; är det lika långt för dig att pendla till båda? eller tänkte du flytta? Boendesituationen är tuff just nu; så det måste man ha i åtanke; kanske söka i första hand den utb. där man har lättare att få bostad, är mitt förslag.

  Frågor och svar taggade med 'uppnå grundläggande behörighet' (31 st.)

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga