1 Svar

    Milla SYV på FrågaSYV

    Hej Tareek,

    på Vård- och omsorgsprogrammet som är ett Yrkesprogram är det väldigt svårt (i princip omöjligt) att direkt på gymnasiet bli behörig till Veterinärprogrammet.

    Veterinärprogrammet kräver för Särskild behörighet att man har godkända betyg i Fysik2, Kemi2, Biologi 2 och Matematik 4. På vård- och omsorgsprogrammet har du rätt att uppnå Grundläggande behörighet till högskola, vilket är examensbevis och godkända betyg i svenksa eller svenska 2 och 3 och engelska 6.

    Ví råder också läsa mer matte än det som är obligatoriskt på VO, dvs läsa matematik 2a och kanske t o m 3b och matematik 4 (om man vill och om skola har möjlighet att erbjuda de kurser).

    Efter gymnasiet kan du läsa de resterande kurser, Kemi, Fysik och Biolog på komvux, på en folkhögskola eller på ett naturvetenskapligt basår på högskolenivå. Det behöver inte ta mer än ett år att komplettera efter gymnasiet - för att bli behörig till Veterinärprogrammet.

    Med vänlig hälsning

    Milla SYV

    Studie- och yrkesvägledare

    Frågor och svar taggade med 'adminstratör' (2 st.)

    • elev

      Förskollärare till adminstatör?

      Hej som rubriken tyder, kan man med en förskollärarexamen arbeta adminstrativt? Tänker på till exempel inom skola, förskola, eller övriga organisationer. Vad gör en adminstrativ på förskolor till exempel? Behöver man hoppa på och...

      Mikael: : Det är upp till de som anställer. Individuell bedömning görs av en arbetsgivare som inom de icke-reglerade yrken kan anställa med vilken utbildning som helst.
    • elev

      Vad kan man bli med förskollärarexamen?

      Som titeln lyder, vad kan en legitimerad förskollärare arbeta med bortsätt ifrån förskollärare? Kan man jobba på skolbibliotek? adminstratör? eller annat? Tacksam för svar

      Mikael: : Hej Sket!yrken som Skolbibliotekarie och Administratör är i Sverige icke-reglerade, alltså får arbetsgivare anställa vem de vill för att jobba inom de yrken. Min gissning är att om... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga