Anonym
    Hej är 15 och det är snart gymnasieval, har funderat på att bli idrottstränare/idrottslärare eller helst Lärare i specialidrott. I så fall innebandy. Har hört talas om GIH och Bosön, men vill veta mer och vilket gymnasium behöver man välja?
    I framtiden ser jag mig som en tränare på elitnivå. Tacksam för svar
    • Daniel : Vilken stad bor du i? Tränar du någon idrott nu, vilken idrott i så fall? Kan du (vill du) söka RIG eller NIU?
    • Anna : angående Daniels kommentar (ovan), förklaring ;) - RIG är Riksidrottsgymnasium och NIU är Nationellt gokänd idrotsutbildning.

    2 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden

    Hejsan,

    om du är intresserad av Tränarlinjen på BOSÖN Idrottsfolkhögskola, så gäller det just nu följande

    Liselotte

    Grundläggande behörighet för högskolestudier kan man uppnå på vilket nationelt gymnasieprogram som helst. De andra villkor uppnår man inte på ett "vanligt gymnasieprogram" utan via sitt Idrottande och med hjälp av sitt specialidrottsförbund.

    Angående utbildningar på GIH>>, så är det bäst att hitta på hemsidan här>> just den utbildning som du är intresserad av och se vad för behörighetskrav som ställs.

    Allmänt rekommenderar jag att läsa Idrott och hälsa 2 på gymnasiet och om den kursen kommer att erbjudas på "ett vanligt nationellt gymnasieprogram" som inte är RIG Riksidrottsgymnasiet eller NIU, Nationellt idrottsutbildning - måste man fråga på just den gymnasieskolan som du vill söka till.

     

    RIG Innebandy finns på Dragonskolan>> i Umeå.

    På vilka gymnasieskolor Nationellt gokända idrotsutb. NIU i innebandy finns kan du se här>>>.

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hejsan,

    utan att veta i vilken stad du bor eller om du kan flytta för att gå på gymnasiet, och utan att veta om du är aktiv inom "din idrott" - är det extremt svårt /typ omöjligt/ att ge ett bra svar på din fråga.

    Det är helt olika situationer - om du kan (uppfyller kraven för att kunna bli antagen) och vill gå på RIG, Riksidrottsgymnasiet i Innebandy på Dragonskolan i Umeå eller om du kan och vill gå på någon av NIU-utbildningar på någon av de andra skolorna; eller om du vill gå på en helt "vanlig gymnasial utbildning" men ändå på sikt bli tränare på elitnivå.

    Var god återkom och berätta mer. Svara helst på det som jag skriver ovan i mitt "svar" nu.

    Bästa hälsningar

    ANNA

    Frågor och svar taggade med '#bytalinje' (3 st.)

    • chokladmössa

      Byta program på grund av sociala anledningar?

      Hej, jag går just nu teknikprogrammet i 1:an och är rätt nöjd med programmet i sig, men jag har ändå fått en känsla av att vilja byta till naturprogrammet. Jag vet att de akademiskt är ganska lika (jag skulle behöva läsa ikapp biologi...

      Milla : : Hejsan,jag tror tyvärr inte att du kan byta. Nu är vi mitt i oktober och gymnasieskolorna tar in nya elever, som regel, endast till mitten eller som absolut senast slutet av september (och detta... Läs hela svaret
    • V

      Byta gymnasium till trean?

      Hej jag går just nu musikal utbildning men jag tycker inte skolan eller personalen är så bra. Går det att byta gymnasium till trean till musikinriktning sång? Eller är det helt omöjligt och hur blir det med vissa betyg, kommer jag få F i dom eller hur blir det?

      Anna: : Hej V,att komma in på gymnasiet på annat sätt än genom att söka till åk1 - via gymnasieantagningen, på sina grundskolebetyg, är tyvärr inte en Rättighet. Möjlighet kan... Läs hela svaret
    • Miranda

      Är det smart att byta skola?

      Hej! Jag har snart gått 1:a året på gymnasiet. Programmet jag läser är vård och omsorg på Consensum i Lund. Jag trivs inte överhuvudtaget med skolan. Jag har funderat på att byta skola och kanske linje. Om jag byter program så är det isåfall Samhäll jag vill läsa. Men jag är rädd för att det...

      Anna: : Hejsan, mycket tråkigt att du inte trivs på skolan. Om du vill gå på Samhällsvetenskapsprogrammet, så bör du söka om till åk1 och då konkurrerar du med dina "gamla"... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga