Emma 22 år
  Jag tycker det är super jobbigt med att välja linje. Jag har funderat på Natur eftersom att en av mina drömmar är att bli veterinär men vet inte om jag kommer klara det. Har C i alla nv-ämnerna och även C i matte och försöker jobba mig upp till ett b.
  Jag vet att sam-linjen är gjord för mig men många har sagt att den inte är så bred..Är den inte det?

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Emma,
  alla kurser som behövs för behörighet till Veterinär http://www.framtid.se/profession/veterinar/ ingår i NA, inriktning Natur http://www.gymnasieguiden.se/program/NA/naturvetenskap

  Det är minst hälften av kurserna som är exakt samma på NA och SA och resten är en hel valbara kurser (som du kan välja samma kurser, oavsett om du går på NA eller SA) men det finns några stora saker som skiljer: det är mycket mer matte på NA och fysik, kemi och biologi läser man inte på SA.
  Det finns väldigt många olika eftergymnasiala utbildningar man kan söka efter SA, dock inte till läkare, marinbiolog eller veterinär.
  Om du vet vilket yrke du vill satsa på http://www.framtid.se/professions/ tittar man på vilken behörighet som behövs och på vilket program man kan skaffa sig den.
  I fall du är osäker på vad du vill göra efter gymnasiet, satsa på det som känns roligt och motiverande för dig just nu. Gör test på http://www.gymnasieguiden.se/testet
  Bli medlem på http://www.gymnasieguiden.se/logga-in, där finns det mycket hjälp att få inför gymnasieval.
  Mvh Julia SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga