maja 23 år
  Ska börja andra året på gymnasiet och vill byta skola men inte linje och samtidigt inte behöva gå om första året.
  Går nu inte i min hemkommun pga av att den inriktningen (barn och fritid inriktning fjällturism) inte finns i min kommun. Men trivs inte där så vill byta till en annan gymnasieskola men som inte heller är i min hemkommun men då är det så att den inriktningen finns i min hemkommun, så därför undrar jag om jag måste gå i min hemkommun bara för att jag är skriven där?

  1 Svar

  Ludmila Rein SYV på FrågaSYV
  Hej, Maja!
  Har du tagit reda på om det finns lediga platser (i alla fall en plats) i å k 2 på den skola som du önskar byta till? Den personen som är mest lämpad att svara på frågan om platser på utbildningen är rektor på BF /Barn- & fritidsprogrammet/.

  I fall plats finns, kontaktar du Antagningskansliet REGION DALARNA. Skickar en direkt länk till Antagningssidan: https://intag.regiondalarna.se/Default.asp?page=auth/common/login

  Det finns goda chanser att kunna byta till en skola, som ligger i en annan kommun, om den kommunen ingår i samma Region och samarbetsavtal mellan kommunerna finns.

  Om din önskeskola ligger i en kommun, som inte ligger inom samarbetsavtalsområdet, är det svårare att byta - för då krävs det beslut om att Särskilda skäl föreligger & din kommun är beredd att betala för din gymnasieplats /det är en ansvarig tjänsteman på Skolkontoret i din kommun, som fattar i så fall det beslutet/.

  Du får säkert hjälp med alla formaliteter av personal på den skolan, dit du vill byta - i fall de har plats för dig. Så mitt råd är att vända dig till skolan så fort som möjligt.

  Önskar dig en trevlig sommar!
  SYV Ludmila

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga