Jonas 21 år
  Hej!
  Jag gick ut gymnasiet förra året med F i 5 ämnen (icke behörighetsämnen), och fick godkända betyg i 2000 av 2500 poäng. Jag har det senaste året gjort prövningar på komvux och höjt 3 ämnen (300p) till godkänt, så nu har jag godkänt i 2300 ämnen. Dock räknas ej mitt betyg i Idrott och Hälsa 1 med om jag tar examen via komvux, och jag kan därmed ej få ett examensbevis från dem.

  Därför undrar jag ifall mitt gymnasium istället kan utfärda examensbeviset, trots att jag gick ut förra året och därefter läst dessa ämnen på komvux? Jag fick ju tidigare F på ämnena under gymnasiet så finns det några undantag?

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Jonas,
  jag antar att du fick ett Studiebevis, när du gick ut gymnasiet; och då är ni "färdiga med varandra": gymnasiet och du. Så säger Skolverket.
  När vi ställde den frågan till Skolverket förut, fick vi svar att man ej kan gå "tillbaka" till gymnasieskolan, om man är "färdig" där... vi tror därför du får ett Nej, som svar från gymnasieskolans; men ställ frågan till rektorn på din gamla gymnasieskola. Återkom gärna till oss och berätta hur det går. Lycka till!
  Hälsningar
  Mikael

  Frågor och svar taggade med '20 år' (8 st.)

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga