Rebecca 21 år

  Hej, För att gå min drömutbildning kräves C i språk 3. Jag har gått Italienska 2 men inte italiensk 3. Under dessa tider finns inte prövning i Italiensk 3, utan jag måste gå kursen... Därmed har jag 2 frågor: 1. Jag pluggar på heltid (100%) på SU, kan jag då lägga till en anna kurs på heltid (Italienska 3) samtidigt? jag är flytande i Italienska, men behöver behörigheten på papper. 2. Om jag anmäler mig på Italienska 3 på SU som startar nästa termin, ger det mig samma behörighet som Italienska 3 på gymnasiet? Tack for er hjälp :) Mvh, Rebecca Chacholska.

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej,

  den här kursen - su.se/sok-kurser-och-program/it3 kräver för behörighet att man har läst Italienska på högskolenivå på heltid i ett år, alltså har genomgått med godkända resultat högskolekurser italienska 1 och 2 (på sammanlagt 60 högskolepoäng), är du behörig?
  Jag vet inte vad din drömutbildning är, för det uppger du inte i din fråga. Jag kan därför inte se vad behörighet är till din drömutbildning. Om det är en gymnasial kurs Italienska 3, så är det absolut inte den här kursen: https://www.su.se/sok-kurser-och-program/it330a-1.412209, utan det är tredje kurs i Italienska på gymnasial nivå, som kräver förkunskaper i form av godkänt betyg i gymnasial kurs italienska (modernt språk) 2; man har då läst italienska på gymnasial nivå i 10 veckor på heltid (vilket är väldigt stor skillnad mot att ha läst på högskolenivå i 40 veckor).

  Om du behöver betyget i gymnasial kurs Italienska 3, då söker du läsa den på komvux i den kommunen där du är folkbokförd. att läsa på högskolenivå och samtidigt på komvux är inte förbjudet och många gör det. :)

  • Rebecca

   Jag förstår! Måste jag kontakta kommunen (behöver C i italienska 3 på gymnasial nivå) Och isåfall hur gör jag det? Har försökt att hitta och söka på det men förstår inte hur... 

  • Anna Vilken kommun är du folkbokförd i?
  • Anna det 'r komvux i den kommunen som du är folkbokförd i som du söker läsa gymnasiala kurser hos. Hur högt betyg du behöver - kan du inte "beställa" på förhand. Du söker läsa en viss kurs och i slutet av kursen får det betyget som läraren tycker du förtjänar. Om du anser att du redan har kunskaper kan du försöka hitta var du kan göra Prövning. Prövningar får du, som inte längre är gymnasieelev, göra i hela Sverige. Dock är det ganska svårt att hitta var man kan göra prövning. :(

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga