Nara 19 år

  Hej, jag funderar mycket på att välja att studera paralegal på YH, men jag har verkligen ingen arbetslivserfarenhet inom det området då jag är 18 och har i princip bara pluggat på gymnasiet. Min fråga är alltså, borde jag vara nervös över att jag inte har någon kunskap alls och behöver då börja från grunden?

  1 Svar

  Liselotte Johansson SYV på GymnasieGuiden

  hej Nara,

  det år många studerande på eftergymnasiala utbildningar, som inte har jobbat förut och som inte har studerat inom just det specifika område (i detta fallet - Juridik) som klarar sina studier bra och får jobb sedan och det går jättebra.

  Om du kommer in på utbildning och gör ditt bästa under utb.gång - då tror jag och hoppas att det går jättebra! Du är absolut inte ensam i den situationen, utan det är många ungdomar som klarar sig mycket bra i en liknande situation. Vi håller tummarna för dig!

  L.

  Frågor och svar taggade med '#svara snabbt snalla' (1 st.)

  • Anton 52 år

   Skulle jag kunna bli en amulanssjuksköterska?

   Hej jag heter Anton och jag går i första ring i vård och omsorgsprogrammet. Jag undrar om jag skulle kunna bli en Ambulanssjuksöterska? Eller måste jag läsa 1 år i komvux vet inte riktigt. Tacksam för svar!

   Mikael SYV: Hej Anton,Ambulanssjuksköterska är i grunden sjuksköterska; du behöver i så fall komma in på sjuksköterskeprogrammet, som är ett 3-årigt högskoleprogram.... Läs hela svaret

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga