Anna
    Hej jag undrar om man kan söka till högskolan på högskoleprovet även om man har kompletterat betyg?
    • Liselotte : Om du gör högskoleprovet och får ett giltigt resultat på HP, är du automatiskt med även i HP gruppen. Annars så är du med i BI, BIex eller BII gruppen - en av betygsgrupper. Gör du HP är du med i ännu en urvalsgrupp. Du får med det en EXTRA CHANS att komma in. Bra idé att göra högskoleprovet, alltså! :)

    2 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV
    Hej Anna!

    För att kunna bli antagen till högskola/universitet måste man vara behörig. Om du blir behörig efter komplettering, prövas du i BII gruppen (kompletteringsgruppen).

    Om du gör Högskoleprovet, prövas du i så fall även i HP gruppen. Du prövas, alltså både i BII och i HP gruppen och har med det en extra chans att komma in.

    Intressant och relevant info som du kan ha nytta av finns på http://www.fragasyv.se/info/hogskoleprovet
    och på http://www.fragasyv.se/info/alternativ-antagning-hogskola

    Återkom gärna om något är oklart eller om du kommer på en ny fråga!
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'föreståndare' (2 st.)

    • Malin

      Föreståndare LSS - utbildning?

      Jag vill jobba som föreståndare för ett LSS boende men undrar vilken utbildning som krävs?

      Anna: : Hej Malin, det brukar vara från arbetsgivarens sida önskemål om att sökande till tjänster som enhetschef eller föreståndare för ett LSS boende har en högskoleutbildning exempelvis... Läs hela svaret
    • Anna

      Vidareutbildning?

      Hej! Jag är en 19 årig tjej som har planer på att läsa till förskolelärare men är lite nyfiken på vad det finns för vidare utbildningar som man kan läsa efter man blivit förskolelärare? Finns det tex möjlighet att utbilda sig till specialpedagog efter att läst till förskolelärare? Tack på förhand!

      Liselotte: : Hej Anna, ja, det finns en specialpedagogisk påbyggnadsutbildning för förskollärare /på ett år, 60 högskolepoäng/ som gör att en förskollärare med den påbyggnadsutbildningen... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga