Caprice 20 år
  Hejsan jag har bestämt att jag vill bli en sportpsykolog inom fotboll.
  Ska man gå på den vanliga psykologi linjen eller finns det en anpassad för gymnasiet och högskolan alltså. Vad är det igentligen? och om man vill bli fotbollspsykolog i en privat ägd fotbollsklubb och jobba i spanien förhoppningsviss ska man då gå på ett universitet där eller?

  Tack på Förhand!
  -Caprice

  2 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Caprice,
  titta på information om http://www.utbildningssidan.se/utbildning/psykologprogrammet-inriktning-idrottspsykologi-300-hp-umea-universitet, vilket jag tror är den mest passande utbildning - i fall du vill studera i Sverige.
  Om vad som gäller för studier i Spanien är det en svårare fråga. Det är viktigt att du får relevant och pålitlig information och därför måste vi hänvisa till experter på område - samordnare/koordinator kring utbildningsfrågor inom EU.
  Jag skickar nu några länkar till dig, som jag tycker är bra för dig att läsa på och återkommer senare med fler uppgifter angående studier i Spanien och för-/nackdelar när man studerar i Sverige respektive i Spanien.

  Se så länge info- på sidorna:
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/colegio-escandinavio
  http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/kitas-gymnasium-2
  http://www.framtid.se/studera-utomlands/

  Det kan vara en bra idé för dig att läsa på Humanistiska programmet på gymnasiet: satsa på spanska, engelska & välja extra kurser i Psykologi.

  OAVSETT LAND FÖR STUDIER: råder dig att sträva efter höga betyg, läsa mycket engelska /och i ditt fall även spanska - eftersom du vill jobba i Spanien/.

  Bästa hälsningar
  Milla SYV
  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hejsan, ser att du är 13 år och du kommer därför inte få hem Gymnasieguiden och Framtid - magasin, som alla elever som fyller 15 år i år får hem som pappersmagasin med inloggningskod - så att man kan få tillgång till ännu fler funktioner på www.gymnasieguiden.se och www.framtid.se.


  Här http://issuu.com/framtidsutveckling kan du läsa samma pappersmagasin i pdf-format som här om dagen skickades hem till samtliga 15-åringar i Sverige. Du får ditt ex. nästa år hemskickat men du kan redan nu läsa årets upplaga på länken ovan.
  Ha det bäst!
  Anna SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga