Anna 19 år
  Hej!

  Jag läser nu det tredje året på gymnasiet och skulle därefter vilja läsa underrättelseanalys på Lunds universitet. Dock är jag lite förvirrad kring behörigheten. På hemsidan står det att endast grundläggande behörighet behövs, men i PDF-filen säger att man behöver 60 högskolepoäng för att bli antagen.

  Jag kommer med stor sannolikhet ha 22,1 i meritpoäng efter studenten, och det lägsta för kursen är 21,1. Räcker mina meritpoäng för att bli antagen, eller måste jag ha 60 hp också?

  Länk till sidan är: https://www.lu.se/lubas/i-uoh-lu-UNDB01
  Länk till PDF: http://kursplaner.lu.se/pdf/kurs/sv/UNDB01

  Tacksam för svar!

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Anna,
  du kan kontakta utbildningsansvariga för just den utbildningen och/eller antagningsgruppen på Lunds universitet, men enligt vad jag förstår så är Förkunskapskraven följande: För tillträde till kursen krävs grundläggande behörighet samt fullgjorda kursfordringar om 60 högskolepoäng inom valfritt ämne. Alltså, som jag förstår det så ska man ha läst ett år på högskolenivå på heltid (vilket motsvarar 60 hp) eller två år på halvtid. I annat fall är man inte behörig till den kursen.

  Att ha läst endast en sådan kurs, som är 30 hp, en termin på heltid - är en sort Komplement till övrig utbildning; man blir, liksom "ingenting speciellt", lär sig inte ngt. yrke och får inte möjlighet att söka utbildningar på avancerad nivå med endast en sådan kurs.

  Vänligen
  Julia syv

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga