Jonatan 18 år

  Hej! Går bygg och anläggning åk 2 och har valt svenska 2, Engelska 6 men inte matte. Tycker att Svenskan är svår och jobbig och funderar att hoppa av kursen. Men om jag hoppar av svenska 2 kommer jag att gå ut gymnasiet med 2500p eller måste man gå svenska 2 och engelska 6 för att gå ut med 2500 poäng?

  1 Svar

  Milla SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Jonatan,
  svenska 2 och eng 6 är på ditt program inte obligatoriska kurser, så du kan läsa andra kurser i stället.
  Innan du hoppar av - gå prata med SYV på din skola och få reda på om du efter det eventuella avhoppet ändå läser på heltid. Om inte - har du inte rätt till studiehjälp från CSN.
  Jag vet inte hur din studieplan ser ut; kanske läser du svenska 2 inom 2500 poäng eller Utanför... alltså som extra-kurs. Det måste du se i din individuella studieplan, hur det ser ut. Hoppa inte av innan du vet vad det blir för påföljder av det; förutom att bli av med studiehjälpen från CSN kan du också riskera att ej uppfylla kraven för examensbevis.
  Med F i svenska 2 och i engelska 6 kan du ändå få ut examensbevis, om du får godkända betyg i alla andra kurser. Men hoppar man av tidigt under läsåret, får man Inget betyg. F är också ett betyg och för att sätta betyg måste läraren ha "underlag för att sätta betyg".
  Hälsningar
  Milla syv

  Frågor och svar taggade med 'höja meritvärde' (208 st.)

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga