Sarah

  Hej! Jag har för planer att läsa till optiker nästa höst men jag behöver läsa på komvux naturkunskap 2 samt samhäll 1a2. Innan detta har jag läst matte 3 och kemi 1 på komvux men har fått F i båda kurserna . Efter jag har läst klart samhäll samt naturkunskap så kommer jag ha mer än 2500 gymnasiepoäng. Min fråga är : kan jag ta bort matte 3 samt kemi 1 från mina betyg när jag söker till programmet på antagning.se ? Dessa är inte obligatoriska till optiker programmet . Tack för svar !

  • Peter : Har du examensbevis? Är ditt examensbevis från gymnasiet eller från komvux? finns kurserna du vill ta bort inne i ditt examensbevis?
  • : Jag har examensbevis från gymnasiet .
  • : Kurserna matte 3 och kemi 1 läste jag på komvux i efterhand och fick F på båda
  • : Så dessa två kurser finns inte i examensbevis
  Läs alla kommentarer

  1 Svar

  Peter SYV på GymnasieGuiden

  Hej Sarah,
  om kurserna matte 3 och kemi 1 inte ingår i ditt examensbevis så spelar det ingen som helst roll att du har F i de kurserna, i alla fall när du söker till ett program där de kurserna ej krävs.
  Om du har en eller båda av de kurserna i ditt examensbevis, då räknas de betygen in, även om kurserna ej krävs för särskild behörighet. Det går inte ta bort kurser från examensbeviset.
  Hälsningar
  Peter SYV

  • : Jag har inte dem i mitt examensbevis från gymnasiet då jag läste dem på komvux i efterhand.
  • : Kan jag ta bort dessa kurser? för jag menar.. dem kommer dra ner på mitt meritpoäng då jag har f i båda?
  • Anna : Kurser som inte ingår i ditt examensbevis kommer i detta fallet inte påverka ditt meritvärde. Om du fick godkänt betyg i matte 3, skulle du få meritpoäng (extrapoäng + 0.5) men F ger inte meritpoäng. Så du kan bara glömma att du läste de kurserna som du nu frågar om. De kommer inte räknas med!

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga