Anders 23 år

  Hej, Som jag har förstått det så kan man söka till universitet på antagning.se med en högskoleförberedande och en yrkesförberedande gymnasieexamen. Om man redan har ett högskoleförberedande gymnasieexamen kan Komvux vägra att utfärda en yrkesförberedande gymnasieexamen?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV

  Hej Anders,

  om du uppfyller kraven för Yrkesexamen, så utfärdar komvux det dokumentet. Det som kan bli ett problem, att i yrkesexamen måste det ingå de yrkeskurser som är obligatoriska för just "det programmet" och komvux måste, enligt vuxenutbildningsförordningen, prioritera personer med kort tidigare utbildning, alltså de som saknar gymnasiekompetens; på så sätt kan det bli omöjligt att komma in på de yrkeskurser som du måste få godkända betyg i - för att uppfylla kraven för examensbevis från ett yrkesprogram.

  Vänligen
  ANNA

  • Anders Jaha, men, om man läser en utbildnig på 1400 gymnasiepoäng på vuxenutbildning, så bör obligatoriska kurserna väl inga?
  • Julia Ja, det borde de göra. Problemet blir att Komma in på en sådan: Yrkesutbildning på komvux. I första hand kommer sökande in, som endast har grundskolekompetens, och sedan är platserna ofta, tyvärr, slut.
  • Anders Spelar det roll om en person är arbetslös och har ingen universitetsutbildning?
  • Milla Nej, för komvux är det ”kortutbildade först”, sen kan det om man har tur ändå finnas plats även för ngn med gymnasial utb i bagaget så man ska definitivt göra ansökan och hoppas på det bästa!
  Läs alla kommentarer

  Frågor och svar taggade med 'yrkeshögskolan' (247 st.)

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga