Olivia 20 år
  Kan jag komma in på Chalmers efter att ha läst IB, vad måste jag läsa till om inte och hur lång tid tar det att läsa in det?

  1 Svar

  Mikael SYV SYV på FrågaSYV
  HEJ OLIVIA,
  du ställer en mycket bred fråga för att det finns olika utbildningar på Chalmers med olika behörighetskrav till dem. Gå gärna in på Chalmers hemsida http://www.chalmers.se/sv/Utbildning/Sidor/default.aspx och välj den eller de utbildningarna /kurser eller program/ som du är intresserad av. När man vet vilka utbildningar man är intresserad av, tittar man på Särskilda behörighetskrav till just den utbildningen - det kan t.ex. vara kurser i Matematik 3 eller 4, kurser i Kemi och /eller Fysik.
  Grundläggande behörighet, som också behövs till samtliga högskoleutbildningar får du på alla högskoleförberedande gymnasieprogram och på IB. Särskild behörighet är det väldigt olika kurser som ingår i.
  På IB kan man läsa olika tilläggskurser för att bli behörig till olika eftergymnasiala utbildningar.
  Du kan läsa med om IB på länken http://www.gymnasieguiden.se/program/IB.

  Råder dig gå på öppet hus på de två skolorna, som erbjuder IB i Göteborg, se info- om när Öppet hus är på http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/hvitfeldtska-gymnasiet och http://www.gymnasieguiden.se/gymnasium/ihgr-international-high-school-of-the-gothenburg-region. Där kan du ställa frågan om du får behörighet motsvarande t.ex. Matematik 4 och Fysik 2 och Kemi 2 - kurser som kan behövas till några utbildningar på Chalmers.

  Bästa hälsningar
  Mikael SYV

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga