Hemligt 34 år

  Hej! Jag har en examen i Samhälls- och kulturanalys, och påbörjad även masterutbildning i statsvetenskap (45 hp) men ej slutfört den. Jag vill nu omskola mig till lärare i samhällskunskap, dvs. gå en KPU (kompletterande pedagogisk utbildning). För att komma in på KPU måste jag ha ett visst antal poäng i samhällskunskap - det har jag, statsvetenskap - det har jag, och nationalekonomi - saknas. Jag måste m.a.o. läsa 30 hp nationalekonomi, men för att komma in på det måste jag ha läst matematik C (på gymnasienivå), vilket jag inte har gjort. Min fråga: vilket är det snabbaste och bästa sättet att läsa matematik C på, så att jag kan få behörighet att läsa kursen i nationalekonomi?

  • Ludmila Varför behöver du läsa nationalekonomi för att bli lärare i Samhällskunskap?
  • Hemligt Har varit i kontakt med universitetet ifråga, och 30 hp i nationalekonomi är ett krav.
  • Julia OK, om du fick det svaret från ansvariga för KPU då hoppas jag att det stämmer. ang. betyget i "Matematik C" läs mitt svar. och Lycka till med dina studier!

  1 Svar

  Julia SYV SYV på FrågaSYV

  Hej,
  om du behöver skaffa dig behörighet som motsvarar Matematik C, kan du läsa matematik 3b eller 3c.
  Matematik C är en av de "gamla kurser" och möjlighet att få betyg i dem upphörde sista juni 2016.
  Motsvarande nya kurser heter matematik 3b och 3c.

  Matematik 3b är mer inriktad på ekonomi (och 3c - på naturvetenskap). Det är också en allmän uppfattning om att det är lite lättare att få högre betyg i matematik 3b än i 3c. Därför rekommenderar jag att du läser matematik 3b. Det är en kurs á 100 gymnasiala poäng och läses på heltid på fem veckor (eller på halvtid på 10 veckor; eller på25% av studietakt - på 20 veckor).
  Sök läsa matematik 3b på komvux i den kommunen där du är folkbokförd. Innehåll i kursen kan du se på Matteboken.se/Matte-3
  ***
  Undrar dock, precis som Ludmila skriver i kommentaren till din fråga: varför behöver du läsa Nationalekonomi, om du vill bli lärare i Samhällskunskap?
   

  • Hemligt Hej!
  • Hemligt Tack för svar. Tycker också att det är lite märkligt med nationalekonomi som krav, när jag redan är utbildad samhällsvetare, men det var det svaret jag fick av universitetet ifråga.
  • Hemligt Tack för din hjälp!
  • Julia vi på Fråga syv är glada om våra svar blir till hjälp! Lycka till!
  Läs alla kommentarer

  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga