Fanny
    Hej syv!

    Jag har jobbat några år efter gymnasiet o skulle nu vilja ge mig in i plugget igen. Jag har bl.a. jobbat lite inom lunchrestaurang/café, och är intresserad av att vidareutbildare mig inom det området. Jag pluggade estetiskt programm i gymnasiet så jag har ingen tidigare restaurang utbildning.
    Jag är intresserad av att plugga Food & Beverage på YH. Men jag vet inte om det kanske är dumt iom att jag inte har otroligt med erfarenhet av eget skapande inom maträtter o alkohol servering.

    Skulle du tro att det är ologiskt för mig att plugga Food & Beverage, eller tror du att jag får lära mig der jag behöver under utbildningen?

    Jag undrar också vad Food & beverage innebär. Jag tycker det står lite kryptiskt på infon hos utbildarna. Handlar utbildningen mer om management för restauranger/företag, eller är det också mycket involverande egna kock-egenskaper?

    1 Svar

    Anna SYV på FrågaSYV

    Hej Fanny,
    kika gärna på framtid.se/yrke/food-och-beverage-manager, så kanske du får en lite klarare uppfattning om vad yrket går ut på.

    Angående utbildning: om utbildningsansvariga för yh utbildning Food- och bev.management - tar in dig på utbildningen, då bedömer de att du har goda förutsättningar både att klara av utbildningen och sedan också - få jobb inom det arbetsmarknadsområde. Så, du förlorar inget på att göra ansökan. Samtidigt som man söker ett stort antal Olika yh-utbildningar, kan man också söka till högskola/universitet; söka jobb och göra ansökningar till andra utbildningar... det sker oberoende av varandra - sedan kan du se var du kom in och välja bland de alternativen.
    Kika också gärna på andra yrken inom område hotell-restaurang-turism (som uppenbarligen intresserar dig) - och i de flesta yrkesbeskrivningar på Framtid.se kan man också se vilken utbildning som krävs eller rekommenderas.

    Vänligen
    ANNA

    Frågor och svar taggade med 'reell kompetens' (106 st.)

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga