A
    Hej,

    Jag vet att jag ska börja studera till hösten - men jag är inte säker på vad.
    Jag är intresserad av en utbildning som lätt kan generera jobb direkt efter att man är färdig.
    Har ni möjligtvis några förslag på en sådan?

    De enda önskemålen jag egentligen har, är att min framtida utbildning inte ska innehålla mycket matematik, och sedan vill jag att den ska generera en inkomst över medel.

    Skulle kunna tänka mig i princip vad som helst, är ganska förvirrad. Men om man vill få jobb fort, inte utbilda sig alltför länge, men samtidigt få en god inkomst - vad gör man då??? :D


    Har sett lite på Risk- och krishanteringsprogrammet i Östersund, och har då en del funderingar.

    Är detta en utbildning med bra framtidsutsikter?
    Hur stora är möjligheterna att få jobb som nyutexaminerad?
    Måste man läsa någon påbyggnad för att bli attraktiv på arbetsmarknaden?

    Vore toppen om ni hade haft möjlighet att ge mig nån typ av svar, ha en fin dag ! :)

    Mvh

    3 Svar

    Liselotte SYV på GymnasieGuiden
    Hejsan, A!
    Den typ av utbildning som ger bäst utdelning vad det gäller att få jobb snabbt är yrkeshögskola.
    Hela utbudet finns på www.yhguiden.se

    och ALLA yrkeshögskoleutbildningar har mycket bra utsikter på arbetsmarknaden för att de får lov att starta bara om behov på arbetsmarknaden kan påvisas. YH utbildningar är kortare än högskoleutbildningar och leder i ca 85-90% fall till jobb direkt efter examen.
    Det går att hitta Yh utbildningar som är t o m på en termin, men för att komma in krävs då arbetslivserfarenhet inom den aktuella branschen. Dock, kan man alltid prova söka (20% av platserna får upptas av studerande som inte fullt ut uppfyller alla behörighetskrav). De utbildningsansvariga bestämmer om de tror att du klarar av utbildningen och kan ta in dig. Bra att skicka med alla sina meriter (inte bara betyg) utan även beskriva vad du har testat att jobba eller praktisera i, t o m kanske fritidsintressen (för man kan ha erfarenhet genom fritidsintressena också och kunskaper kan man skaffa sig genom självstudier, dvs inte nödvändigtvis ha betyg som bekräftar att man har kunskaper).

    Utbildningen som du är intresserad av - nämns bland dem, som har god koppling till arbetsmarknaden, läs här https://www.miun.se/utbildning/program/ekonomi-juridik-samhalle-och-turism/risk--och-krishanteringsprogrammet/artiklar/utbildningar-topprankas-for-samverkan-med-arbetslivet och därför är det troligt att chanserna är relativt goda att få jobb efter den utbildningen.

    Dock, skulle jag ändå rekommendera att du tittar lite närmare på Yh utbildningarna och du kan söka båda samtidigt och få plats på en högskoleutbildning & en YH utbildning. Det finns personer som läser 2 utbildningar samtidigt /t.ex. om en av dem är på halvtid eller på distans/.

    Jag vet inte var i landet du bor, men eftersom du nämner utbildning i Östersund, antar jag att du bor där eller att du kan tänka dig flytta dit. Här kommer jag därför med några företag på Yh utbildningar i Östersund eller på distans: http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkesakademin/systemutvecklare-java
    http://www.yhguiden.se/utbildning/hermods-yrkeshogskola/redovisningsekonom17
    http://www.yhguiden.se/utbildning/teknikhogskolan/agil-projektledare
    http://www.yhguiden.se/utbildning/teknikhogskolan/bi-utvecklare1
    http://www.yhguiden.se/utbildning/nackademin/kvalitetssakrare-och-testare-inom-it-distans
    http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskola-halsingland-bollnas-kommun-hogskoleenheten/3d-cad-konstruktor
    http://www.yhguiden.se/utbildning/work-for-you-i-sverige-ab/bygginstallationssamordnare
    http://www.yhguiden.se/utbildning/lapplands-larcentra/vattenkrafttekniker
    http://www.yhguiden.se/utbildning/folkuniversitetet-trollhattan/konceptutvecklare-inom-besoksnaring-och-smaskaligt-foretagande
    http://www.yhguiden.se/utbildning/goteborgs-stad-utbildning/avancerad-cad

    Det finns inga jobbgarantier och man tar alltid en risk när man söker utbildning - att man kanske inte får jobb direkt efter. Man ökar sina chanser att få jobb om man är flexibel: kan flytta dit jobbet finns, kan jobba deltid eller övertid och kan tänka sig utföra även de arbetsuppgifter som inte direkt ligger inom yrket.
    Jag hoppas att mitt svar blir till hjälp för dig i din planering av studier framöver.
    Bästa hälsningar
    Liselotte SYV
    Liselotte
    • : Just nu bor jag inte i Sverige men ska flytta tillbaka dit efter sommaren - det fina är att jag kan tänka mig att flytta vart som helst bara jag hittar rätt utbildning! Min dröm sedan jag var liten är att arbeta med djur. Dock har jag inte gått någon naturutbildning och är ingen stjärna i matte, så veterinär har jag lagt på hyllan för länge sen. Djursjukskötare hade varit ett fantastiskt yrke, men det faller tyvärr på att jag tycker inkomsten känns mycket låg i förhållande till min ambition. Så har nu börjat fundera dels på Risk – och krishantering men även på Kriminologprogrammet då dessa områden intresserar mig. Skulle även kunna tänka mig att arbeta med någon form av ledarskap, har funderat på gymnasielärare också men tycker att utbildningen känns lite väl lång med tanke på min ålder. Som du hör så är jag intresserad av att arbeta med människor på något sätt, om du kommer på någon mer utbildning (var som helst i landet) så får du gärna hojta till ! Tack för hjälpen! :)
    • Anna : Jag kommer att skriva ett svar till dig nu inom kort.
    • : Hej igen!
    • : Jag har kikat runt en del på olika YH-utbildningar och hittat en som eventuellt känns intressant: http://www.xenter.se/utbildning/radgivare-inom-bank-och-finans . Främst tänker jag då på att det kanske finns goda möjligheter att vidareutbilda sig inom det företag man arbetar på. Är det riktigt? Denna utbildning lockar mest eftersom att den är kort och kan leda till jobb direkt. Annars är det ingenting jag brinner för. En sak till som jag verkligen skulle kunna tänka mig att läsa är Kriminoloprogrammet, men jag har fått för mig att det är väldigt svårt att arbeta just inom det området och att de flesta som gått en sådan utbildning hamnar på arbetsplatser så som inom tullen/kriminalvården/behandlingshem. Detta är inte något som känns lockande för mig efter en treårig utbildning i kriminologi. Stämmer den bild jag har fått? En annan idè jag fått som alternativ är att man kanske skulle kunna jobba som föreläsare inom detta område i så fall? Jag gillar att prata inför folk och har alltid fått höra att jag är duktig på det. Är det en realistisk tanke? Och hur går man tillväga för att bli föreläsare? Ha en fin dag! 
    • Milla : Jag kommer att ge dig ett nytt svar snart. ;-)
    Läs alla kommentarer
    Anna SYV på FrågaSYV
    Hejsan, alla högskoleutbildningar som finns i Sverige på alla högskolor&universitet finns på www.studera.nu

    och alla yrkeshögskoleutbildningar - på www.yhguiden.se

    Bra om du kan genomsöka de två sajtena - och hittar några intressanta för dig alternativ.

    Ang. djurvårdare och låg lön, så finns det kanske en väg kring detta - om du t.ex. kan tänka dig starta eget: hunddagis, t.ex. - och går den bra, så kan du ta ut hur hög lön som helst, det blir ju ditt eget företag.
    Det krävs hårt arbete med ett eget företag men belöningen kan också bli hög.

    Det finns inga jobb-garantier i Sverige idag och man kan faktiskt vara arbetslös även om man är duktig och har hög utbildning. Man får hitta något som man tror på eller det som verkar vara intressant eller om man är jätteduktig på ngt. och vill göra det till sitt yrke. Exakt vad det är för just dig - är det svårt för mig att säga.
    Ett tips är att kolla igenom en lista på Yrken på http://www.framtid.se/professions/
    och se om ngt fångar din uppmärksamhet där.

    Man kan också titta på arbetsmarknadsprognoser och t.ex. för ett par veckor sedan SACO´s prognos säger att av de yrken där en eftergymnasial utbildning krävs är det följande som är "top tre": Inredningsarkitekt, Skolledare och Grundskolelärare /speciellt upp till å k 6, dvs på låg- och mellanstadiet/ som det blir stor brist på, eftersom det utbildas för få inom de områdena.
    Skolledare är det rektorer och grundskole- & gymnasiechefer. Man utbildar sig till lärare och kan söka rektorsjobb direkt men ofta krävs det arbetslivserfarenhet och/eller påbyggnadsutbildning inom ledarskap för att få en rektorstjänst.
    Fundera lite över den info- & de tips som jag skickar nu & återkom i fall du tror att vi kan hjälpa dig mer.
    Önskar dig allt väl & stort LYCKA TILL! ANNA syv
    • : Tack för mycket fina svar! Ska klura lite och återkommer förmodligen framöver ;)
    Milla SYV på FrågaSYV
    Hejsan, du har hittar en Yrkeshögskoleutbildning som du är intresserad av. Just den utbildningen har inte någon planerad start framöver, så vi vet ej om det blir fler starter. Det blir ingen start på den utbildningen under 2015 i alla fall och längre fram är det ännu inte bestämt.
    Jag hittade en liknande utbildning i Sundsvall som har start i augusti 2015, se här http://www.yhguiden.se/utbildning/sundsvallsregionens-yrkeshogskola/radgivare-handlaggare-bank-forsakring-och-pension

    Angående läsa kriminologi och bli föreläsare så har du rätt: de flesta jobbar som kriminalvårdare eller på ett behandlingshem. Teoretiskt sett finns det möjlighet att bli forskare i kriminologi - om man är tillräckligt duktig och har även lite tur för att om det inte annonseras någon doktorandtjänst så kan man inte söka den. När det väl annonseras en doktorandtjänst, så finns det inte så jättemånga sökande men de få sökande (kanske ca 10-15 personer är alla mycket meriterade).

    Du gillar att prata inför folk och det kan man använda i många olika yrken. Har du funderat på att bli lärare t.ex.? Lärare pratar mycket inför sina elever, inför föräldrar på föräldramötena och inför andra lärare på lärarmötena.

    Angående bli föreläsare så är de flesta föreläsare - egna företagare. De bokar sina uppträdanden själva, hittar företag eller organisationer som är beredda att betala för en föreläsning. F d idrottsmän, äventyrare, uppfinnare, framgångsrika företagare har lättare att hitta någon som vill betala för att de skall föreläsa. Man måste först lära sig ngt. som är intressant för folk att få lyssna på och sedan kunna framföra det på ett spännande sätt. Exempel på innehåll av föreläsningar är mycket varierande. Organisationskonsulter föreläser om hur man bör omorganisera företag och organisationer för att de skulle funka bättre. Dietister föreläser om vad man bör äta för att må bra. Äventyrare berättar om hur de lyckades nå nordpolen eller mount Everests topp. Det gäller, alltså, att hitta ngt. som folk vill höra om och är beredda att betala för.
    Det finns mig veterligen inte någon utbildning till just föreläsare. På gymnasiet finns det en kurs som heter Retorik (om konsten att tala). Alla, även de som redan är bra på att tala inför folk, kan bli ännu lite bättre, därför är det bra att läsa den kursen. Sedan gäller det att hitta innehåll - vad vill folk höra om just nu? - hitta svar på den frågan och lyckas även ta betalt för det.
    Jag hoppas att mitt svar blir till hjälp för dig i din framtida studieplanering.
    Återkom gärna om du tror att vi kan hjälpa dig med ngt. mer.
    Bästa hälsningar
    Milla SYV
    Studie- och yrkesvägledare
    Hej igen,
    se på http://www.framtid.se/professions/
    om du hittar ngt. yrke som du fastnar för.

    Angående Yrkeshögskoleutbildningar, så har du rätt - de är kortare och leder oftast direkt till att man får jobb. Det är väldigt goda resultat för just YHutbildningar vad det gäller att få jobb direkt efter.

    Vad sägs om Reklam och Marknadsföring, http://www.yhguiden.se/utbildning/goteborgs-stad-utbildning/reklam-marknadsforing startar januari 2016 i Göteborg?

    Exempel på utbildningar som jag tror kan vara av intresse för dig: http://www.yhguiden.se/utbildning/nackademin/marknadskommunikator-inom-sociala-medier
    http://www.yhguiden.se/utbildning/medieinstitutet/webbkommunikator-sociala-medier
    http://www.yhguiden.se/utbildning/gtv-gamley/tv-produktionsspecialist1
    http://www.yhguiden.se/utbildning/xenter-botkyrka/livesandningsspecialist
    http://www.yhguiden.se/utbildning/caddie-sport-and-business/sportmarknadsforare
    http://www.yhguiden.se/utbildning/service-manager/service-manager-for-future-tourism
    http://www.yhguiden.se/utbildning/akademi-bastad-yrkeshogskola/kvalificerad-koordinator-specialisering-turism-och-service
    http://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/revenue-management-i-besoksnaringen
    http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkeshogskolan-i-landskrona/eventkoordinator
    http://www.yhguiden.se/utbildning/campus-nykoping/musik-eventarrangor
    http://www.yhguiden.se/utbildning/affarshogskolan/konceptutvecklare-projektledare-inom-besoeksnaeringen
    http://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/projektledning-incoming-tourism-and-event
    http://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/sustainable-tourism-management
    http://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/hotel-management1
    http://www.yhguiden.se/utbildning/frans-schartaus-handelsinstitut/trac-diplomerad-resekonsult4
    http://www.yhguiden.se/utbildning/yrkesakademin/trac-diplomerad-resekonsult
    http://www.yhguiden.se/utbildning/folkuniversitetet-trollhattan/konceptutvecklare-inom-besoksnaring-och-smaskaligt-foretagande
    http://www.yhguiden.se/utbildning/goteborgs-stad-utbildning/event-marketing-management
    http://www.yhguiden.se/utbildning/goteborgs-stad-utbildning/hospitality-management
    http://www.yhguiden.se/utbildning/goteborgs-stad-utbildning/receptions-konferens-och-housekeepingansvarig
    http://www.yhguiden.se/utbildning/akademi-bastad-yrkeshogskola/affarsutvecklare-hallbar-turism
    http://www.yhguiden.se/utbildning/tec-travel-educational-center/management-inom-hotell-och-besoksnaringen
    http://www.yhguiden.se/utbildning/tec-travel-educational-center/project-manager-meetings-events
    http://www.yhguiden.se/utbildning/campus-varberg/turism-och-destinationsutvecklare

    Jag hoppas att du hittar några utbildningar som du vill söka. Lycka till!
    Milla SYV
    • : Tack för ett svar som gav mig en del klarhet! Gymnasielärare har jag funderat på länge och det är ett yrke jag vet skulle passa mig och som jag tycker skulle vara kul! Problemet är bara att utbildningen är så himla lång. Jag fyller 26 i år och tycker att det känns lite mastigt med en så pass lång utbildning – det är därför jag varit inne på YH-utbildningar.. Men har du något annat förslag på jobb där man "står i centrum"? Det är något jag gillar, förstår du ; P
    • Milla : De nya Yrkeshögskolestarter är nu inlagda på www.yhguiden.se och jag råder dig kolla runt på den sajten, förhoppningsvis hittar du någon intressant för dig utbildning. Jag skall se om jag kan komma med några förslag. Frågan är om du kan flytta fritt inom Sverige eller om det är distans och vissa orter som är aktuellt för dig?
    • : Tack för svar - igen =) I hjärteroten är jag egentligen intresserad av att jobba med framför allt djur, men skulle också kunna tänka mig ett jobb där man gör något för människor. Tänker mig då något i stil med socionom / kurator / familjerådgivare eller liknande. Kruxet när det kommer till det är först och främst att jag tycker det verkar lite lågavlönat men också att det skulle kunna vara lite väl psykiskt påfrestande och komma för nära inpå skinnet för den relativt känsliga person jag är. Hur kan man tänka när det gäller detta tycker Du? Frågan är om man ska gå efter hjärta - jobba med något man brinner för men som kanske inte genererar överdrivet mycket pengar. Eller jobba med något man tycker är ganska OK - men tjäna mycket pengar... Hmmmmm...
    • Mikael : Det finns olika sätt - t.ex. att man jobbar med det som är OK och om man tjänar mycket, kan man då gå ner till deltid (halvtid eller 75% av heltid t.ex.) då har man mer fritid och på sin fritid kan man göra precis vad man vill. Det är också en framkomlig väg! Att satsa på jobbet som är "kul" & som man "brinner för" är också jättebra men problemet är att det kommer i längden inte vara jättekul exakt varje dag (i alla jobb kommer det dagar då det inte känns roligt att gå till jobbet), så man kan tyvärr inte räkna med att man kommer att trivas på jobbet varje dag och till 100%. Socionom är en mycket bred och efterfrågad utbildning. Man kan läsa påbyggnad mot terapeut eller söka jobb på olika ställen: som skolor, sjukhus, i olika projekt och även starta eget. Mvh Mikael SYV på Fragasyv.se
    • : Tack för ditt svar, Mikael! Vad tror du om framtidsutsikterna för denna utbildning? http://www.yhguiden.se/utbildning/goteborgs-stad-utbildning/bank-och-forsakringstjansteman .. Är något jag skulle kunna tänka mig. Men, är det svårt att få jobb inom denna bransch? Har läst att det är ganska hård konkurrens om jobben nämligen. Och om man nu skulle gå denna utbildning - finns det goda möjligheter att vidareutbilda sig inom företaget man arbetar på? Mvh Amalia
    • Milla : Yrkeshögskoleutbildningar får lov att starta bara om arbetsmarknaden bedöms vara mycket god för just det yrket just den delen av landet. Det är väldigt stor andel (ca 85%) som får jobb efter en Yrkeshögskoleutbildning. Ang.möjlighet att vidareutbilda sig inom företaget, kan inte vi svara på. Det beror helt på just det specifika företaget, dess förutsättningar, ekonomiska möjligheter, vilja att satsa på sina anställda mm. Mvh Milla SYV
    • : Hej.. igen! Nu har jag grunnat och grunnat. Och kommit fram till att det förmodligen blir Risk- och krishanteringsprogrammet jag kommer att satsa på. Vad tror ni om det? Är det en utbildning som leder ganska direkt till jobb? Och vad tror ni att man kan få för olika yrkesroller efter utbildningen? Kommer ni på nåt mer än vad som står på utbildningens hemsida liksom? :) Mvh
    • Julia : Så bra att du har bestämt dig! De utbildningsansvariga är experter på området och vet mest om just sin utbildning och vad de f d eleverna gör idag. Kontakta dem och fråga allt som du kan komma på. Där får du de bästa svaren om just den utbildningen. Det finns ingen som vet mer än de som driver den. Bästa hälsningar Julia SYV på Fragasyv.se
    Läs alla kommentarer

    Frågor och svar taggade med 'konsult' (16 st.)

    • Alida

      Osociala yrken inom psykologi?

      Hej! Jag har alltid varit intresserad av hur människor fungerar, beteenden osv. Mina drömyrken har alltid varit som psykolog, inom rättspsykiatrin eller kriminalvården. Men har kommit fram till att jag är väldigt introvert och vet inte om jag vill satsa på...

      Milla : : Hej!Det finns flera yrken inom området beteendevetenskap och rättspsykologi där du kan utforska människors beteenden utan att behöva ha direkt patientkontakt.Här är några alternativ att... Läs hela svaret
    • beccaliya2007

      vad gör en konsult?

      Hej! Jag ä en tjej som älskar att prata, resa,leda och diskutera. jag vet inte vad jag vill bli efter gymnasiet då jag nu går i 9an, men konsult verkar vara roligt, jag undrar vad de gör. om de är fastanställda, och om de har bra lön?

      Milla : : Hej!Konsult - är ett samlingsnamn för ett stort antal olika yrken. Det gemensamma för dessa yrke är att du är expert inom ditt område och att arbetssättet som används är att göra... Läs hela svaret
    • Sandra

      Hur kan jag som civilekonom vidareutbilda mig för att få jobb inom HR?

      Jag är 39 år och har en civilekonomexamen med inriktning redovisning och finansiell styrning. Jag har därefter 13 års erfarenhet inom det området (som Redovisningsekonom, Controller och Ekonomiansvarig/Ekonomichef) men känner nu att jag vill göra...

      Anna: : Hej Sandra!I rollen som HR-chef (och annars även inom många andra roller inom HR) är det mycket bra att ha goda kunskaper i ekonomi (vilka du har och det är... Läs hela svaret
    • Emelie

      Fristående kurser för rekrytering?

      Hej, Jag vill helst inte gå personalvetareprogrammet. Utan läsa fristående kurser och specialisera mig inom just rekrytering. Vilka kurser tror ni spontant är bra att läsa på universitetet för detta?

      Anna: : Hej Emelie,det vi vet om yrket Rekryterare uppger vi på Framtid.se/yrke/rekryterareDet är yrket, som är i Sverige är icke-reglerat och det betyder att hen som anställer eller ger uppdrag... Läs hela svaret
    • Ida

      Vad gör en systemvetare?

      Jag har funderat en del på att bli systemvetare. Det känns verkligen som en utbildning som är rätt i tiden. Men jag undrar vad exakt de kan göra. Jag har hört att de kan jobba som programmerare och projektledare. Jag tycker inte att det låter superkul att...

      Peter: : Hej IdaSystemvetare - kallas de samhällsvetare som specialiserar sig på att lösa administrativa problem med hjälp av IT och datasystem. Majoritet av systemvetare (fler än 75%, uppgift från mars 2021)... Läs hela svaret
    • Sandra

      Hur läser jag till finansiell rådgivare?

      Hej, Jag funderar på att läsa till finansiell rådgivare och undrar vad som krävs för att bli detta. På framtid.se läser jag att den vanligaste vägen att gå är en master i ekonomi, men hur går man vidare efter detta? Finns det andra...

      Mikael: : Hej! Yrket finansiell-rådgivare är i Sverige icke-reglerat, därför kan olika arbetsgivare ställa olika krav på de som söker jobbet. I Sverige kan också lagar och... Läs hela svaret
    • Sami

      Vill bli IT konsult?

      Hej jag har ett samlat betygsdokument från gymnasiet då jag gick elprogrammet. Jag har nu funderat på att försöka bli IT konsult och jag undrar hur jag ska gå tillväga då och vilka ämnen man läser mest om?

      Julia: : Hej Sami,det bästa rådet jag kan ge dig är att du vänder dig till Studie- och yrkesvägledare på Komvux i den kommunen där du är folkbokförd och gör studieplanering mot Examensbevis. Med... Läs hela svaret
    • Elias

      Vilken utbildning för att bli processkonsult?

      Fråga 1: Vilken utbildning kan jag välja om jag vill bli konsult för kreativa grupprocesser? Bakgrund 1: Jag är intresserad av komplexa sociala utmaningar. Jag skulle vilja stötta grupper, organisationer el företag att komma framåt i sina skapandeprocesser. Någon sorts processkonsult. Jag...

      Anna: : Hej i Sverige hör yrket "konsult" ej till de "Reglerade yrken" och det är därför arbetsgivare som bestämmer vem som har tillräckliga kvalifikationer och vilken utbildning som... Läs hela svaret
    • Linn

      Kan man få hjälp med sommarjobb av en syv-konsult?

      Hej,jag har hört att man kan få hjälp med att söka sommarjobb av en syv-konsult tills man blir 20 år. Stämmer det? Och om det gör det,kan man fortfarande få hjälp om man går på ett distansgymnasium? Jag är 19 år nu men fyller inte 20 förrens den 29 augusti så jag kommer att vara klar med...

      Julia: : Hej Linn, så vitt jag vet så finns det inte någon allmän regel ang. 20 årsgräns... dock kan det vara oIika i olika kommuner, om det handlar om olika lokala projekt. Du... Läs hela svaret
    • Carl

      Vad gör en konsult inom kultur?

      Hej! Jag funderar på att studera kulturentreprenörskap vid uppsala universitet och det står att man kan bli konsult efter utbildningen. Men vad gör en sådan och vad tjänar man?

      Liselotte: : Hej CarI, för att du ska få hjälp på bästa sättet, kanske är det fördeIaktigt för dig att få svar direkt från de utbiIdningsansvariga på just den utbiIdningen,... Läs hela svaret
    • Oliver

      Kunna jobba inom IT?

      Hej, Jag har tänkt att jobba inom IT men har hört att de ganska dåligt lön inom branschen och dåligt löne utveckling men vill så gärna jobba inom It och då vill jag göra ett bra yrke-val också. Så vilka jobb kan ni ge exempel på inom IT som ger en hyfsad lön?

      Mikael: : IT-branschen utvecklas fort och nya yrken tillkommer. Se exempel på yrken inom IT Här>> som egenföretagare /konsult/ kan man tjäna "hur mycket pengar som helst", beroende på hur bra IT-specialist man... Läs hela svaret
    • Henrik

      Vilka yrken leder till jobb utan fast arbetsplats?

      Jag är ute efter ett jobb utan fast arbetsplats. Mitt nuvarande mål i livet är att låsa upp tid och plats, utan att göra anspråk på min lön. Som exempel vill jag har möjligheten att åka till (bäst/)västkusten och fiska några veckor under våren, spendera juli månad i Varberg eller spendera...

      Mikael: : Titta närmare på yrke Konsult. Man kan bli konsult inom alla branscher, t.ex IT-konsult eller Lönekonsult.
    • Simon

      Studera till PR-konsult?

      Hej! Jag har länge haft intresse för media och kommunikation överlag och därav är PR-Konsult något som jag vill studera till. Det problem jag har är att hitta en utbildning som passar på någon av följande orter; Stockholm, Lund, Göteborg samt Borås. Vad vet du/ni? Vilken hjälp kan ni...

      Anna: : Hej Simon! Som PR-konsult kan man jobba efter väldigt många olika utbildningar som på ett eller annat sätt handlar om Marknadsföring.  Jag kan ge några exempel - en distansutbildning... Läs hela svaret
    • Oliver

      Vilka kurser behöver man för bli IT-konsult?

      Hej Jag undrar vilka kurser man måste plugga i gymnasiet för att kunna bli antagen/jobba i IT branschen och för min del så vill jag jobba som IT-konsult och jag undrar också om man måste plugga olika kurser beroende på vad man vill arbeta som i IT branschen.

      Milla : : Hejsan!  För att kunna jobba som IT-konsult behöver du (nästan säkert) en eftergymnasial utbildning: på högskola eller på yrkeshögskola. Att få jobba som... Läs hela svaret
    • Alena

      Vägledning inför studier utomlands?

      Hej! Jag har nyss börjat ettan i gymnasiet och går Samhällsvetenskapsprogrammet. I framtiden vill jag studera utomlands, allra helst på något topp universitet i USA. Finns det någon organisation ni känner till som är specialiserade inom studier utomlands? Eller kanske någon viss konsult som...

      Anna: : Hejsan! Här kommer länkarna till de hemsidor som vi kan rekommendera om man söker info om studier... Läs hela svaret

    Hittar du inte din fråga?

    Skapa en ny fråga