Emma 21 år
  Hej!
  Jag skulle vilja jobba på Migrationsverket, på en flyktingförläggning eller någonstans som man kan jobba med flyktingar osv.
  vilken linje man ska gå på gymnasiet och vad man ska plugga vidare till?

  1 Svar

  Anna SYV SYV på FrågaSYV
  Hej Emma!

  Du behöver för den typen av jobb som du är intresserad av skaffa dig högskoleexamen, helst med juridisk-, samhällsvetenskaplig-, eller beteendevetenskaplig inriktning. Exempel på sådana utbildningar är:
  jurist
  samhällsvetare
  beteendevetare
  socionom
  studie- & yrkesvägledare.

  Meriterande (om man är jurist) är om man i så fall har specialiserat sig inom utlänningsrätt eller annan förvaltningsrättslig inriktning.
  Meriterande (för alla yrken) är om man har kunskap i intervju- och samtalsmetodik (vilket ingår som en del i bland annat Studie- & yrkesvägledarutbildning).
  Det är också mycket meriterande om man kan flera språk.

  Det är, alltså, inte bara ett yrke & en utbildning - utan många olika vägar som du kan gå för att nå ditt mål. Även tolk kan arbeta med flyktingar (hjälpa dem genom att bistå med tolkningar & översättningar).

  Skickar nu några länkar till information som kan vara intressant för dig:
  http://www.fragasyv.se/info/mal-hogskola

  http://www.fragasyv.se/info/behorighet-till-hogskola

  http://www.fragasyv.se/info/under-hogskoleutbildningen

  Det är i princip möjligt att uppnå rätt behörighet (till de utbildningar som du ev. är intresserad av - med tanke på den frågan som du ställer här nu) på alla gymnasieprogram.

  I fall du vill satsa på att komma in på Jurist på högskola - rekommenderar jag i första hand tänka på Ekonomiprogrammet, inriktning Juridik http://www.gymnasieguiden.se/program/EK/juridik

  I fall du vill söka beteendevetenskapliga utbildningar (t.ex socionom eller studie- & yrkesvägledare) - titta på Samhällsvetenskapsprogrammet, inriktning Beteendevetenskap http://www.gymnasieguiden.se/program/SA/beteendevetenskap

  Önskar dig allt väl & stort lycka till med din studieplanering!
  ANNA  Frågor och svar

  Hittar du inte din fråga?

  Skapa en ny fråga